A trecut un an de la asasinatul de la Arad şi Parchetul nu are niciun suspect

A trecut un an de la asasinatul de la Arad şi Parchetul nu are niciun suspect

Pe 29 mai se face un an de la atentatul cu bombă care l-a ucis pe omul de afaceri Ioan Crișan, la Arad, iar Parchetul nu are niciun suspect.

Crișan a murit după ce mașina în care se urcase a explodat.

Un comunicat al procurorilor citat de Mediafax precizează că până în acest moment nu s-a dispus urmărirea penală față de vreo persoană.

Deocamdată procurorii nu au reuşit să afle mare lucru.

Parchetul menţionează că s-a stabilit traseul victimei în perioada de interes şi au fost analizate afacerile derulate, inclusiv cele de cămătărie şi posibilele surse de conflict din anturaj.

ADVERTISING

Concluzia? „Situaţia economică şi financiară a societăţilor în care era implicat nu a relevat vulnerabilităţi şi acţiuni cu risc de escaladare violentă, la nivelul mijloacelor folosite pentru comiterea faptei".

În plus, nu s-au confirmat informațiile cum că omul de afaceri ar fi fost implicat în activități de crimă organizată.

În acest caz, au fost audiate peste 400 de persoane şi s-au făcut multiple percheziții și expertize. Drept urmare s-a stabilit tipul de exploziv folosit, dar anchetatorii nu sunt mai aproape de găsirea vinovaţilor.

ADVERTISING

Aşa că şi la un an de la crimă urmărirea penală se desfăşoară cu privire tot la faptă (in rem).

Ioan Crişan, patronul unei firme piscicole din Arad, a murit în urmă cu un an, pe 29 mai 2021, în explozia maşinii sale, în timp ce făcea manevre de ieşire dintr-o parcare a unui supermarket.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇