A murit Silvio Berlusconi

A murit Silvio Berlusconi

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a murit, luni, la spitalul San Raffaele din Milano.

Liderul Forza Italia și fondatorul Mediaset avea 86 de ani. Berlusconi s-a internat vineri în spital, la secția de terapie intensivă, din cauza unei infecții pulmonare, scrie Corriere dela Sera.

Mai mulți membri ai familiei sale s-au deplasat luni dimineață la centrul medical.

Miliardarul şi magnatul media, care a făcut avere în domeniul televiziunii, a avut numeroase probleme de sănătate în ultimii ani şi a fost externat de la San Raffaele în luna aprilie, după o lungă spitalizare.

ADVERTISING

Și în aprilie 2021 a fost spitalizat mai mult de trei săptămâni, pentru "sechele (cauzate) de Covid-19" pe care l-a contractat în septembrie 2020.

Silvio Berlusconi a suferit o operaţie dificilă pe cord deschis în 2016, apoi o operaţie pentru ocluzie intestinală, în primăvara lui 2019.

Berlusconi, fondator al Forza Italia, a fost de mai multe ori șef de guvern, iar la ultimele alegeri revenise în funcția de senator.

Il Cavaliere, cum era supranumit în Italia, a fost un om de afaceri înainte să fie şeful al trei guverne, timp de nouă ani, un record.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Născut în 1936 la Milano, el a înfiinţat grupul de presă Mediaset, al cărui acţionar principal era.

În pofida multor scandaluri, de la ”Rubygate” şi ”Bunga Bunga” şi până la condamnarea sa cu privire la fraudă fiscală în dosarul Mediaset, prin care i s-a interzis să deţină funcţii publice, anulată câţiva ani mai târziu, el şi-a păstrat influenţa.

El a mai fost criticat recent şi din cauza poziţiei sale faţă de războiul din Ucraina, pentru că susţinea că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se face vinovat de tensiunile cu Rusia.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇