A murit Jerry Lee Lewis

A murit Jerry Lee Lewis

Jerry Lee Lewis, un pionier al muzicii rock and roll, renumit pentru puternica lui prezenţă scenică şi stilul dinamic de a cânta la pian, a murit, vineri, la vârsta de 87 de ani.

Anunțul a fost făcut de reprezentantul său, Zach Farnum, informează CNN. Lewis a murit în casa lui din Desoto, Mississippi, din cauze naturale, alături fiindu-i cea de a șaptea soție.

Jerry Lee Lewis a fost bolnav în ultima perioadă, suferind din cauza unei gripe în această lună. Artistul nu a putut să asiste la ceremonia de includere în Country Music Hall of Fame de pe 16 octombrie, unde a fost reprezentat de soţia lui.

ADVERTISING

Un pionier al muzicii rock and roll, Lewis a fost introdus în 1986 în Rock and Roll Hall of Fame, contribuția sa în acest gen muzical fiindu-i recunoscută și de Rockabilly Hall of Fame.

Jerry Lee Lewis - His Life and Career

În 2004, Rolling Stone Magazine l-a situat pe locul 24 din lista celor “100 cei mai buni artiști ai tuturor timpurilor”, iar în 2003 au listat colecția “All Killer, No Filler: The Anthology”, pe locul 242 din lista celor “500 cele mai bune albume ale tuturor timpurilor”.

Jerry Lee Lewis este şi protagonistul unui documentar care îi este dedicat, intitulat "Trouble in Mind" şi regizat de Ethan Coen. Documentarul, a cărui premieră a avut loc la Festivalul de la Cannes din acest an, nu are deocamdată stabilită o dată oficială de lansare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇