A murit încercând să copieze postul de 40 de zile ținut de Iisus

A murit încercând să copieze postul de 40 de zile ținut de Iisus

Un pastor din Mozambic a murit după ce a încercat să postească 40 de zile, copiind ceea ce se spune în Biblie că ar fi făcut Iisus Hristos.

Francisco Barajah, fondatorul Bisericii Evanghelice Santa Trindade, a murit într-un spital din orașul Beira. Avea doar 39 de ani, scrie BBC.

După 25 de zile fără mâncare sau apă, omul slăbise până la punctul în care nu se mai putea ţine pe picioare. A fost dus la spital la insistențele rudelor. Aici a fost diagnosticat cu anemie acută și insuficiență a organelor sale digestive.

ADVERTISING

A fost rehidratat cu seruri și s-a încercat introducerea alimentelor lichide, dar era prea târziu și a murit.

Pastorul era și profesor de limba franceză în orașul Messica, la granița cu Zimbabwe.

Membrii Bisericii Santa Trindade au spus că este ceva obișnuit ca pastorul și discipolii săi să postească, dar nu pentru atât de mult timp.

Fratele lui a admis că pastorul a postit, dar a contestat diagnosticul medical despre moartea sa. „Adevărul este că fratele meu a suferit de tensiune arterială scăzută”, a susţinut el.

ADVERTISING

Nu este primul astfel de caz. Au mai fost tentative mortale de a imita postul de 40 de zile al lui Hristos în deșert, așa cum este descris în Evanghelia după Matei. În 2015, un bărbat din Zimbabwe a murit după 30 de zile. În 2006, un legist britanic a descoperit că o femeie a murit la jumătatea unui post similar, la Londra.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇