A fost aprobat studiul de fezabilitate pentru metroul din Cluj-Napoca. La cât se ridică investiția

A fost aprobat studiul de fezabilitate pentru metroul din Cluj-Napoca. La cât se ridică investiția

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, anunţă că a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru viitorul metrou, investiţia totală depăşind 2 miliarde de euro.

Studiul a recomandat traseul Floreşti – Piaţa Unirii – Piaţa Mărăşti – Muncii / Europa Unită – Depou Sopor, cu o lungime de 21 de kilometri şi 19 staţii.

Emil Boc a arătat, într-o postare pe Facebook, că traseul va avea o lungime de 21,03 km şi va dispune de 19 staţii.

Durata de realizare a investiţiei va fi de 128 de luni, iar finanţarea obiectivului va fi realizată din diverse surse: PNRR, POIM, alocări de la bugetele naţionale şi locale, dar şi alte surse de finanţare identificate pe parcurs.

ADVERTISING

Boc a postat şi o simulare video a câtorva staţii ale viitorului metrou clujean.

Video: Simulare metrou Cluj-Napoca

Cluj-Napoca: A fost aprobat Studiul de Fezabilitate pentru metrouÎn ședința extraordinară a Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca a fost aprobat proiectul privind Studiului de fezabilitate (documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici) pentru obiectivul de investiții „Tren metropolitan Gilău-Florești-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonțida – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou și Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea și a studiilor conexe viitoarelor obiective de investiții” – componenta investițională Magistrala I de Metrou. Opțiunea de traseu recomandată prin acest studiu este: Florești - Piața Unirii - Piața Mărăști - Muncii / Europa Unită - Depou Sopor. Traseul va avea o lungime de 21,03 km și va dispune de 19 stații. Investiția totală: 2.052.196.984 EURO. Durata de realizare a investiției va fi de 128 de luni, iar finanțarea obiectivului va fi realizată din diverse surse: PNRR, POIM, Alocări de la bugetele naționale și locale, dar și alte surse de finanțare identificate pe parcurs.În imaginile de mai jos puteți vizualiza o simulare video a câtorva stații ale viitorului metrou clujean. Proiectul de hotărâre și documentația tehnică pot fi consultate aici: https://primariaclujnapoca.ro/consiliu-local/proiecte-de-hotarari/proiect-de-hotarare-1-din-22-noiembrie-2021/

Publicată de Emil Boc pe Luni, 22 noiembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇