Metroul din Cluj va fi mai scump din cauza unui zăcământ de sare. Proiectul ajunge la 1,2 miliarde de euro

Metroul din Cluj va fi mai scump din cauza unui zăcământ de sare. Proiectul ajunge la 1,2 miliarde de euro

Costul realizării metroului în Cluj-Napoca ar urma să crească din cauza unui zăcământ de sare descoperit cu ocazia efectuării studiilor geotehnice, preţul iniţial al proiectului fiind estimat la 1,2 miliarde de euro.

„În urma studiilor geo care au loc pentru metrou, în cadrul studiului de fezabilitate, s-au identificat, într-o anumită zonă, nişte zăcăminte de sare, la diferite adâncimi.

În acest moment, specialiştii fac studii geo mai amănunţite, să vadă exact care e componenţa, la ce adâncime se găseşte, urmând ca după analize, specialiştii care lucrează la acest studiu de fezabilitate să poată să vină cu soluţii tehnice pentru traversarea acestui zăcământ de sare”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

El crede că majorarea preţului va fi nesemnificativă.

„Este foarte posibil să fie şi ceva creşteri de costuri, dar nesemnificative, în comparaţie cu valoarea proiectului.

ADVERTISING

Nu ştim astăzi care sunt costurile. Proiectul nu este în pericol, acesta este cel mai important aspect. Şi e foarte bine că au descoperit în acest moment zăcămintele de sare şi că nu s-au descoperit la faza de execuţie", a mai spus Dan Tarcea.

Valoarea estimată în prezent a lucrărilor pentru linia de metrou se ridică la 1,2 miliarde de euro.

"Costul metroului este estimat la 1,2 miliarde de euro. Este o estimare. Poate să fie 1,1 miliarde, nu pot să vă spun, ne va spune studiul de fezabilitate", a menţionat Dan Tarcea.

El a mai spus că Guvernul României a alocat, zilele trecute, 8 milioane de lei, ca parte pentru realizarea studiilor actuale necesare realizării metroului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇