Amendat cu 3.000 de lei, după ce a refuzat să-și trateze la veterinar câinele lovit de maşină

Amendat cu 3.000 de lei, după ce a refuzat să-și trateze la veterinar câinele lovit de maşină

Un bărbat din Tulcea a fost amendat de Poliţie cu 3.000 de lei pentru că nu a asigurat asistenţa medicală câinelui său rănit într-un accident rutier. 

Animalul a fost salvat de polițiști și medicii veterinari.

Proprietarul animalului rănit a fost cu el la un cabinet veterinar, însă din cauza costurilor ridicate ale tratamentului a renunţat şi l-a lăsat în curte.

Când fotografii cu animalul rănit au apărut pe reţelele sociale, a intervenit Poliţia.

"Urmare unei postări pe rețelele de socializare despre un animal rănit în urma unui eveniment rutier, animal aflat în imposibilitatea de a se mișca, la 07.07.2021, polițiștii din cadrul Biroului Poliției Animalelor Tulcea, cu sprijinul a doi medici veterinari, au ridicat animalul rănit de la deținătorul din loc. Babadag, jud. Tulcea.

ADVERTISING

Patrupedului i-au fost acordate îngrijiri medicale de specialitate și a fost identificat un spațiu de cazare pe perioada tratamentului.

Deținătorul animalului a fost sancționat contravențional conform art. 5 alin. 1 din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, cu amendă în valoare de 3000 lei.

Mulțumim celor doi medici veterinari, unul din mun. Tulcea, celălalt din com. Niculițel, jud. Tulcea, pentru punerea la dispoziție a resurselor în vederea rezolvării situației animalului", este comunicatul IPJ Tulcea, citat de Ziarul de Tulcea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇