14 state americane au dat în judecată administraţia Biden pentru că a sistat acordarea de licenţe pentru petrol şi gaze

14 state americane au dat în judecată administraţia Biden pentru că a sistat acordarea de licenţe pentru petrol şi gaze

14 state americane, între care Louisiana and Wyoming, au dat miercuri în judecată administraţia Biden, contestând sistarea acordării de licenţe pentru petrol şi gaze pe terenuri şi ape federale.

Acţiunile în justiţie, prin care se încearcă reluarea licitaţiilor pentru foraje pe terenuri federale, au survenit cu o zi înainte ca administraţia să înceapă o evaluare a programului de acordare a licenţelor pentru forajele de petrol şi gaze, transmite Reuters.

Biden, un democrat, a semnat în ianuarie un decret prin care a fost suspendată acordarea de contracte de leasing, în aşteptarea acestei evaluări.

ADVERTISING

Critici puternice din partea industriei petroliere

În timpul campaniei sale electorale, Biden s-a angajat să oprească acordarea de contracte de leasing pe terenuri federale, ca parte a unui plan amplu de abordare a schimbărilor climatice.

Blocarea a declanşat critici puternice din partea industriei petroliere şi a statelor producătoare, care primesc jumătate din veniturile generate de activităţile de forare pe terenurile federale din interiorul graniţelor lor.

ADVERTISING

Credem că acţiunile preşedintelui sunt ilegale şi îl vom trage la răspundere pentru a încerca să ne asigurăm că victoriile pe care le-am realizat de-a lungul anilor pentru a proteja petrolul, gazul şi energia internă vor continua”, a declarat procurorul general din Louisiana, Jeff Landry, într-un interviu.

O coaliţie formată din 13 state a intentat un proces în instanţa federală din Louisiana, în timp ce Wyoming a intentat propriul proces în instanţa federală din acest stat.

Statele care s-au alăturat procesului din Louisiana includ Alabama, Alaska, Arkansas, Georgia, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Oklahoma, Texas, Utah şi Virginia de Vest. Toate aceste state au procurori generali republicani.

ADVERTISING

Guvernatorul statului Louisiana, John Bel Edwards, este democrat.

Consecințele ar fi departe de a fi certe

Procesele susţin că blocarea acordării de licenţe de către administraţia Biden încalcă Legea privind acordarea de licenţe pentru minerale, care impune vânzări trimestriale din activităţile efectuate prin intermediul acestor licenţe.

În procesul său, Wyoming a declarat că administraţia trebuie să efectueze, de asemenea, o evaluare de mediu a suspendării atribuirii licenţelor, în temeiul Legii naţionale privind politica de mediu, înainte de a lua măsuri.

"Consecinţele reale ale acţiunii sunt departe de a fi certe şi departe de a fi ecologice", a spus Wyoming în plângerea sa.

Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, răspunzând la o întrebare despre procese, a declarat că administraţia Trump ”a inundat pieţele petrolului cu licenţe federale ieftine. Acest lucru nu va afecta pieţele de petrol şi gaze în anii următori”.

Departamentul de Interne, care supraveghează programul federal de atribuire a licenţelor, a refuzat să comenteze.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇