11 blocuri dintr-un oraș din Hunedoara vor fi evacuate în urma cutremurelor

11 blocuri dintr-un oraș din Hunedoara vor fi evacuate în urma cutremurelor

Autoritățile au decis evacuarea a 11 blocuri din orașul Aninoasa, județul Hunedoara, după ce expertiza a arătat că se află în stare avansată de degradare, accentuată în urma cutremurelor.

Conform ISU Hunedoara, în cele 11 blocuri, cu câte un etaj fiecare, aflate grupate în zona „Colonie” a orașului, locuiesc 562 persoane, dintre care 118 sunt copii.

„Asupra stării tehnice a clădirilor, construite în urmă cu peste 100 de ani, nu s-a intervenit niciodată, astfel că acum, pentru cele 182 de familii, trebuie aplicată procedura evacuării”, arată ISU Hunedoara.

ADVERTISING

CJSU Hunedoara a decis desfășurarea unor activități de informare preventivă a populației car locuiește în aceste blocuri.

„Realizarea demersurilor de punere în aplicare a dispozițiilor de evacuare emise de Primăria orașului Aninoasa. Afișarea la loc vizibil a unor materiale de informare preventivă cu privire la riscurile la care se expune populația ce refuză evacuarea”, au mai decis autoritățile.

La acest moment sunt căutate locuri de cazare unde să fie mutați locuitorii acestora și este luată în calcul inclusiv amplasarea de containere modulare în care să fie mutate de urgență aceste familii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇