10 iranieni care antrenau soldați ruși au fost uciși în loviturile ucrainene

10 iranieni care antrenau soldați ruși au fost uciși în loviturile ucrainene

10 iranieni care antrenau soldați ruși au fost uciși de loviturile ucrainene săptămâna trecută, a declarat un oficial ucrainean.

Informația vine în timp ce oficialii americani și ucraineni avertizează că iranienii îi antrenează pe ruși pentru a folosi drone iraniene în Crimeea, scrie Jerusalem Post.

Centrul Național de Rezistență Ucrainean a susținut că instructorii iranieni supraveghează forțele ruse care lansează drone kamikaze de pe teritoriul ucrainean anexat.

„Rușii au adus instructori iranieni pe teritoriul regiunii Herson și în Crimeea pentru a lansa drone kamikaze Shahed-136. Ei îi învață pe ruși cum să folosească dronele kamikaze și monitorizează direct lansarea dronelor asupra țintelor civile ucrainene, inclusiv loviturile asupra Nikolaev și Odesa”, a susținut organismul guvernamental.

ADVERTISING

Secretarul de presă al Pentagonului, generalul Pat Ryder a declarat joi că „iranienii au fost pe teren în Ucraina pentru a ajuta Rusia în operațiunile cu drone de acolo”.

Iar purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a declarat că instructorii iranieni operează în Crimeea.

Totodată, un purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene a declarat că Ucraina a reușit să doboare 85% dintre dronele kamikaze iraniene lansate de Rusia, potrivit Ukrinform.

În plus, vineri, Ministerul iranian de Externe a sfătuit toți cetățenii iranieni din Ucraina să plece imediat.

ADVERTISING

Ministerul ucrainean al Apărării a susținut joi că Iranul folosește Ucraina ca teren de testare pentru dronele sale, pentru a se pregăti pentru viitoarele atacuri cu drone asupra Israelului.

„Astăzi, sute de drone iraniene sunt testate pe pământul nostru, ucigând civili”, a scris Ministerul Apărării pe Twitter.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇