VeDemJust trimite 30 de copii din România și R.Moldova într-o tabără de Educație Juridică: ”Avem speranțe de la ei”

VeDemJust trimite 30 de copii din România și R.Moldova într-o tabără de Educație Juridică: ”Avem speranțe de la ei”

30 de copii din România și din Republica Moldova sunt fericiții câștigători ai locurilor disponibile în tabăra de Educație Juridică organizată anul acesta de VeDemJust la Costinești, locuri pentru care a existat o adevărată competiție.

”Să discutăm cât mai mult cu noua generație, poate, poate putem schimba perspectiva și îi putem încuraja, să intre în Justiție, să intre în Politică. Pentru că dacă vrei cu adevărat o schimbare, așa cum se laudă tânăra generație că vrea, atunci să își asume lucrul ăsta.

Nu vreau să plece în străinătate, nu vreau să fie nepăsători, indiferenți. Haideți în Justiție! Haideți în Politică! Lucrați și schimbăm aici, în țară, lucrurile”, a explicat pentru Spotmedia.ro judecătorul Cristi Danileț, membru fondator şi membru în boardul VeDem Just.

ADVERTISING

Au fost 120 de aplicații, iar numele celor 30 de câștigători și ale rezervelor au fost anunțate astăzi, 17 iulie, la ora 17.07.

”Mulțumim mult tuturor! Cei selectați veți primi un mesaj în câteva minute de a intra în comunitatea noastră, iar diseară la ora 21 prima întâlnire de grup. Cei care nu ați prins un loc în tabăra noastră urmăriți-ne în continuare, mai avem multe surprize în acest an!”, se arată pe pagina de Facebook a VeDemJust.

15 din România, 15 din Republica Moldova

Este al treilea an în care VeDemJust organizează astfel de tabere în care se discută teme de Educație Juridică, iar anul acesta au existat 117 doritori.

Adolescenţii care vin în tabără învaţă ce importante sunt regulile în comunicare, cum putem trăi în siguranţă alături de...

Publicată de VeDem Just - Voci pentru Democraţie şi Justiţie pe Marţi, 6 iulie 2021

Pe agenda ”Școlii de libertate”, organizată de VeDemJust, la Costinești, în perioada 8-13 august, figurează ”discuții despre lumea digitală, droguri și trafic de persoane, religie, minorități”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vom asista la un proces simulat. Ne-am rezervat timp de plajă și un tur al Constanței”, au mai precizat organizatorii.

Am avut o nouă întâlnire a VeDem Just pentru a discuta de organizarea taberei de la Costinești. De data asta am...

Publicată de VeDem Just - Voci pentru Democraţie şi Justiţie pe Luni, 5 iulie 2021

Vrem să îi selectăm pe cei mai nimeriţi pentru a duce proiectul nostru către şcoli şi licee. De aceea, citim atent fiecare CV şi fiecare scrisoare de intenţie. Ne pare rău că nu avem locuri pentru toţi!(...)”, au mai anunțat pe Facebook organizatorii taberei.

Cristi Danileț: Avem speranțe de la cei micuți

”Cu actualii adulți eu nu prea mai am speranțe, de aceea am început să lucrez mult cu copiii, mă duc în tabără cu ei”, ne-a mai declarat judecătorul Cristi Danileț, membru fondator şi membru în boardul VeDem Just și unul dintre cei mai puternici promotori ai proiectului privind introducerea Educației Juridice în școli.

ADVERTISING

”Noi nu cerem nimic de la stat, pur și simplu cu fonduri private de la fundații sau cu ajutorul acela de 3,5% din impozit, am reușit pentru al treilea an consecutiv să fac o tabără cu copiii, de data asta la mare. Aduc și copii din România, și copii din Republica Moldova.

Ne vedem și discutăm despre Justiție. Toate costurile sunt suportate de VeDemJust. Pentru că avem speranțe de la cei micuți.

Am rămas mască atunci când am văzut câți vor să vină. Peste 100 de copii care vor să participe la o tabără pe teme de educație juridică, vă dați seama?”, ne-a mai povestit acesta entuziasmat.

Magistratul ține și lecții de Educație Juridică online, iar uneori invită copii în sala de judecată, pentru a vedea cu ochii lor ce înseamnă Justiție.

”În fiecare săptămână intru online, am grupe de copii pe care îi pregătesc, cu care discut. Că sunt la școală sau la liceu, că sunt studenți, tineri, nu mă interesează. Iar când mai pot, mai aduc câte un copil, doi, în sala de judecată. Mi-a venit zilele astea un copil de 4 ani și jumătate, așa de simpatic, dezghețat! Mi-am pus roba, era superîncântat”, ne-a mai povestit judecătorul clujean.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇