Universitatea Politehnica Timișoara reglementează folosirea inteligenței artificiale

Universitatea Politehnica Timișoara reglementează folosirea inteligenței artificiale

Folosirea unor aplicații precum ChatGPT, Bard sau Character.ai nu va fi interzisă la cursurile facultăților din cadrul Universității Politehnica Timișoara (UPT).

Studenților le este recomandat însă să respecte mai multe reguli de etică și deontologie, specifice procesului educativ, a anunțat instituția de învățământ, potrivit Forbes România.

Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) precizează că a votat un set de recomandări în privința utilizării uneltelor de inteligență artificială în generarea de conținut științific, ”în conformitate cu tendința mondială și europeană, precum și cu normativele în vigoare”.

ADVERTISING

”Este important de precizat faptul că folosirea acestor instrumente se face doar cu respectarea normelor de etică și deontologie din mediul universitar, precum și cu o citare corespunzătoare în cadrul proiectelor și lucrărilor pe care le realizează studenții facultăților din cadrul UPT”, a precizat universitatea.

O minimă informare poate fi obținută de utilizator prin citirea atentă și analiza termenilor, pe care instrumentul de inteligență artificială îi pune la dispoziție. De asemenea, utilizatorii trebuie să țină cont de faptul că aceste aplicații pot genera și conținut sau informații greșite.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În schimb, cadrele didactice vor lua măsuri suplimentare pentru verificarea și evaluarea studenților.

Astfel, timpul alocat susținerii orale a lucrărilor elaborate de studenți va crește, pentru a stabili dacă utilizatorul a înțeles conținutul generat de aplicațiile care folosesc inteligența artificială și dacă acesta îl comentează creativ sau critic.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇