Un inspector școlar cere ca tabletele să le fie date elevilor: Se strică? Asta e! Să nu le mai văd aruncate într-o cutie

Un inspector școlar cere ca tabletele să le fie date elevilor: Se strică? Asta e! Să nu le mai văd aruncate într-o cutie

Noul inspector şcolar general al judeţului Bistriţa-Năsăud, Aurelia Dan, le-a cerut, joi, directorilor unităţilor de învăţământ, în cadrul unei şedinţe organizate în sistem videoconferinţă, să facă un inventar al resurselor digitale achiziţionate pentru şcoala online şi ca tabletele să ajungă la elevi, nu „aruncate într-o cutie, în sala profesorală”.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, care şi-a început mandatul la 1 septembrie, a invocat faptul că incidenţa cazurilor de COVID-19 este în creştere şi este posibil ca unele localităţi să atingă în curând pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, peste care predarea se va face doar în online.

ADVERTISING

"Aşa cum ne-au confirmat şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, deocamdată începem faţă în faţă, dar nu ştim până când putem promova acest tip de învăţare. Vă rog să inventariaţi resursele digitale şi să le pregătiţi, astfel încât să poată fi folosite de către copii. Mi-aş dori tare mult să nu mai văd tablete aruncate într-o cutie, în sala profesorală, cum am întâlnit anterior.

Dacă tot s-au făcut eforturi mari, atât din partea şcolii, cât şi din partea autorităţilor publice locale, dacă tot s-au accesat proiecte, dacă tot s-a obţinut finanţare pentru asigurarea mijloacelor necesare învăţării online, atunci vă rog să le daţi spre folosinţă copiilor. Se strică? Asta e! Dar, pe principiul 'nu le folosim, că se strică', atunci nu înţeleg nevoia pe care aţi justificat-o în momentul în care aţi solicitat să se achiziţioneze", le-a spus Aurelia Dan directorilor de şcoli.

ADVERTISING

Inspectorul şcolar general a cerut, de asemenea, ca toate spaţiile şcolare să fie puse la dispoziţia elevilor, fără impunerea unor restricţii absurde.

La şedinţa cu directorii şcolilor au mai participat prefectul de Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, şi cei doi subprefecţi, precum şi şefa DSP, Anca Andriţoiu.

Citește și alte știri din Educație:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇