Un băiat de 12 ani i-a depășit pe Albert Einstein și Stephen Hawking la un test IQ

Un băiat de 12 ani i-a depășit pe Albert Einstein și Stephen Hawking la un test IQ

Rory Bidwell, un elev din Devon, Marea Britanie, s-a alăturat organizației Mensa după ce a obținut un scor mai mare la un test IQ decât Albert Einstein și Stephen Hawking.

Bidwell a obținut recent 162 de puncte, scorul maxim posibil pentru grupa lui de vârstă, la testul Cattell III B. Einstein și Hawking ar fi obținut 160, relatează The Guardian.

Elevul a fost invitat să se alăture Mensa, cea mai mare și mai veche organizație din lume pentru persoanele cu IQ ridicat. Organizația non-profit este deschisă tuturor persoanelor care obțin un punctaj de 98 sau mai mare la un test IQ standard, supravegheat sau la orice alt test IQ aprobat.

ADVERTISING

Potrivit North Devon Gazette, Rory nu a făcut vreo pregătire pentru testul de două ore. Mama băiatului, Abi Bidwell, a povestit pentru ziarul local că acesta a fost atât de relaxat cu privire la această evaluare, încât și-a permis să se ducă liniștit până la toaletă în timpul unei secțiuni a testării.

Femeia a mai spus că fiul ei a fost "binecuvântat cu un creier incredibil, capabil să rezolve lucruri și să memoreze informații".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Rory, elev în clasa a șaptea la școala Great Torrington, a terminat puzzle-uri de 100 de piese la vârsta de doi ani, iar în clasa a doua stăpânea algebra de clasa a șaptea.

În 2020, în primele opt săptămâni de carantină din timpul pandemiei de Covid, băiatul a citit toate cele șapte cărți din seria Harry Potter, adică peste un milion de cuvinte.

Departe de imaginea clasică de tocilar, băiatul genial este și un mare iubitor al sportului, reprezentându-și școala la cros, fotbal și rugby. El a fost desemnat jucătorul anului al echipei de fotbal Torridgeside și concurează și pentru echipa de înot a clubului.

ADVERTISING

Potrivit Mensa, IQ este un tip de scor standard care arată cât de sus sau de jos sub nivelul grupului de vârstă se situează o persoană din punct de vedere al abilităților mentale.

Mensa admite în rândurile sale persoane cu un punctaj care le include în top 2% din populație. Organizația acceptă teste diferite, cu condiția ca acestea să fie standardizate, reglementate și aprobate de asociații ale psihologilor profesioniști.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇