Trei săptămâni de vacanță pentru elevi? Cîmpeanu: Toate variantele sunt deschise

Trei săptămâni de vacanță pentru elevi? Cîmpeanu: Toate variantele sunt deschise

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, întrebat dacă se discută varianta ca toţi elevii să intre într-o vacanţă de două-trei săptămâni, începând de luni, că „toate variantele sunt deschise”.

Potrivit unor surse citate de edupedu.ro, se discută varianta ca de luni toţi elevii să intre într-o vacanţă de două-trei săptămâni.  

"Toate variantele sunt deschise în condiţiile în care nu înţelegem să ne vaccinăm! În situaţia în care se suspendă şi alte activităţi, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor şi cadrelor didactice, susţinem adaptarea structurii anului şcolar la situaţia epidemiologică extrem de gravă", a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.  

ADVERTISING

Conform structurii anului şcolar 2021-2022, copiii din grădiniţe şi elevii din clasele primare vor avea vacanţă între 25 şi 31 octombrie, iar vacanţa de iarnă a elevilor este programată între 23 decembrie şi 9 ianuarie. Dar din motive pandemice acum ar putea intra în vacanţă forţată toţi elevii.

Decizia va fi anunțată după ședința de la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, în cea mai neagră zi pentru România de la începutul pandemiei, că e nevoie de restricții mai dure, chiar dacă sunt nepopulare, motiv pentru care a convocat o ședință cu autoritățile responsabile cu gestionarea crizei sanitare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Administrația Prezidențială a precizat, miercuri, că ședința are loc la ora 17:30 și la ea vor participa prim-ministrul demis Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat, și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

Într-un mesaj ulterior, Cotroceniul anunță că va veni și colonelul Valeriu Gheoghiță, cel care organizează campania de vaccinare antiCovid.

ADVERTISING

După câteva ore s-a anunţat oficial că la şedinţă va participa şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, cel care s-a opus închiderii şcolilor după depăşirea unor rate de infectare cu Covid în localitate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇