Cîmpeanu anunță că școlile din Ilfov nu se închid: Să pui semnul egal între toate şi să le treci în online înseamnă iresponsabilitate

Cîmpeanu anunță că școlile din Ilfov nu se închid: Să pui semnul egal între toate şi să le treci în online înseamnă iresponsabilitate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că propunerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Ilfov de trecere în online a cursurilor în toate unităţile şcolare din acest judeţ nu a fost acceptată, prefectul judeţului opunându-se acestei măsuri.

„Prefectul judeţului Ilfov s-a exprimat foarte clar: el este pus acolo să respecte legea, legea nu permite formularea unei astfel de propuneri, o propunere care a aruncat în haos măsurile şi aşa fragile prin care încercăm să gestionăm situaţia de criză sanitară. Pentru că dacă ne apucăm fiecare dintre noi să formulăm propuneri în afara cadrului legal (…) nu cred că este o variantă”, a spus ministrul.

ADVERTISING

Sorin Cîmpeanu a criticat atitudinea DSP Ilfov, pe care o cataloghează drept "iresponsabilitate".

"Să pui semnul egal între toate aceste şcoli şi să le treci pe toate otova înseamnă iresponsabilitate şi depăşirea atribuţiilor legale. Şi încă ceva: sunt 270 de unităţi de învăţământ, cu sau fără personalitate juridică, în judeţuI llfov.

Dacă voiai să faci o asemenea propunere, făceai frumos o anchetă epidemiologică în fiecare din aceste 270 de şcoli şi îţi fundamentai propunerea pe această anchetă epidemiologică”, a declarat Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, la Digi24.

ADVERTISING

El înţelege îngrijorarea unor părinţi, spunând că aceasta este "normală, de înţeles", a susţinut însă că s-a ajuns în această situaţie pentru că nu s-au respectat regulile.

Şeful DSP Ilfov, Teodor Gabriel Negulescu, a declarat, miercuri, că a cerut Inspectoratului Şcolar Ilfov trecerea în online a tuturor şolilor din judeţ pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade, în funcţie de rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19.

Teodor Gabriel Negulescu spunea că are promisiune din partea Inspectoratului că acest lucru se va întâmpla de luni,18 octombrie.

ADVERTISING

Din cele 40 de localități din județul Ilfov, 32 au rata de infectare peste 10 cazuri la mia de locuitori. Pe primul loc este Clinceni, cu o incidență de 23,15 la mie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇