Toate școlile din județele Iași și Botoșani vor fi închise joi, din cauza ninsorilor și a viscolului

Toate școlile din județele Iași și Botoșani vor fi închise joi, din cauza ninsorilor și a viscolului

Autoritățile din județele Iaşi și Botoșani au decis să suspende joi cursurile în toate şcolile, din cauza căderilor abundente de zăpadă şi a viscolului.

”Sunt probleme foarte mari atât în mediul urban, dar în special în mediul rural. Utilajele de deszăpezire nu fac faţă cantităţilor mari de zăpadă spulberată.

Meteorologii ne-au anunţat că ninsorile vor continua, iar zăpada va fi viscolită, existând riscul ca drumurile să fie blocate. Trebuie să ne gândim în primul rând la siguranţa cetăţenilor. De aceea, s-a luat decizia ca şcolile să se închidă”, a declarat prefectul de Iaşi, Bogdan Cojocaru.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, toate utilajele disponibile vor interveni astfel încât să fie menţinute drumurile deschise, iar dacă acest lucru nu este posibil, se va lua decizia de închidere.

”Am cerut să se acorde o atenţie sporită pentru cazurile medicale. Sunt oameni care trebuie să ajungă la spitale, au nevoie de dializă, de alte servicii medicale. Aceste situaţii vor fi priorităţile tuturor instituţiilor în această perioadă”, a precizat Bogdan Cojocaru.

ANM a actualizat şi prelungit miercuri avertizările emise anterior. În județele Iași, Botoșani, Vaslui și zona joasă a județelor Suceava, Neamț și Bacău este cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol până joi, la ora 14.00.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇