Vreme rea în toată țara până în weekend. Avem ninsori abundente și viscol în 6 județe

Vreme rea în toată țara până în weekend. Avem ninsori abundente și viscol în 6 județe

Vremea rea mai ţine ceva vreme. ANM a actualizat şi prelungit avertizările emise anterior.

Astfel, avem o informare meteo pentru toată ţara valabilă până sâmbătă, la ora 10. Se anunţă vreme deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8…12 grade sub normalul perioadei.

În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45...55 km/h îndeosebi în sudul și estul țării, precum și la munte, adaugă ANM.

ADVERTISING

Avem apoi un prim cod galben de vânt. Acesta e valabil miercuri, de la 10 la 23. Vântul va avea intensificări temporare în Dobrogea și estul Munteniei, cu viteze de 55...65 km/h.

Al doilea cod galben este valabil până joi, la ora 14. În cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55...60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor cumula peste 20...25 l/mp.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Codul portocaliu de ninsori abundente şi viscol a fost prelungit şi este valabil tot până joi, la ora 14, în județele Botoșani, Iași, Vaslui și zona joasă a județelor Suceava, Neamț și Bacău.

Aici va ninge și se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55...75 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte scăzută. Local se vor cumula 30…50 l/mp.

image-3
Foto: ANM

Cât de frig va fi la Bucureşti

ANM a emis şi o prognoză specială pentru Capitală pentru intervalul miercuri, ora 10 - sâmbătă, ora 10. Vremea va fi rece și în general închisă.

ADVERTISING

Trecător va mai ploua slab, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime vor fi de 9...12 grade, iar cele minime de 0...3 grade.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇