Testare standardizată la Tulcea: toți elevii sunt evaluați la română, matematică și istorie

Testare standardizată la Tulcea: toți elevii sunt evaluați la română, matematică și istorie
Foto: brio.ro

Elevii din Tulcea vor fi evaluați în luna octombrie prin intermediul unor teste standardizare.

Cei 9.400 de elevi ai municipiului Tulcea, din învățământul primar, gimnazial, profesional și liceal, vor beneficia de testare inițială standardizată, în funcție de nivelul de școlarizare, la Limba Română respectiv Matematică sau Istorie (pentru filiera umanistă), prin intermediul Brio.ro.

„În următoarele zile, vom derula un proiect de testare standardizată în parteneriat cu Inspectoratul Județean Tulcea și Primăria Municipiului Tulcea, în cadrul căruia toți elevii din orașul Tulcea vor fi testați la principalele materii școlare: limba română, matematică și istorie. Materia selectată este din anul precedent, aceasta fiind o testare inițială menită să ilustreze nivelul elevilor din clasele II-XII”, a declarat Gabi Bartic, CEO al platformei brio.ro.

ADVERTISING

„Ca primar, (fost) profesor, dar mai ales ca părinte, cred că acesta e momentul în care ne vom putea uita, cu atenție, pe locurile în care putem lucra, alături de toți colegii profesori, pentru ca elevilor din Municipiul Tulcea să le fie mai bine, iar achizițiile lor educaționale să fie astfel accelerate. (...) Aștept, cu interes și curiozitate, rapoartele la nivel de școală și de municipiu, pentru a elabora, împreună cu cei implicați, strategiile corecte de creștere, bazate pe date”, a spus Ștefan Ilie, primarul municipiului Tulcea. .

ADVERTISING

În luna octombrie, testarea inițială se va realiza cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Tulcea.

La finele anului trecut, în premieră, în România a fost derulat un proiect-pilot de testare standardizată a elevilor. În scopul unei testări obiective a competențelor pe care aceștia le au la un anumit moment ale evoluției lor școlare.

La nivel general, rezultatele acestor testări nu au fost prea bune: Media pe clase (I-VII și IX-XI) arată o performanță limitată la limba română, iar la matematică și la istorie, media este chiar mai mică.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇