Suntem pe primul loc în UE la liceenii care studiază cel puţin două limbi străine

Suntem pe primul loc în UE la liceenii care studiază cel puţin două limbi străine

România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul elevilor care studiază în liceu cel puțin două limbi străine, arată datele publicate vineri de Eurostat.

La nivelul UE, 48% dintre elevii din învățământul liceal au studiat mai mult de două limbi străine în 2018. Cea mai mare pondere s-a înregistrat în România (98%), Finlanda (94%) și Luxemburg (82%) ).

La coada clasamentului se află Grecia, unde doar 1% dintre elevii din învățământul liceal au studiat mai mult de două limbi străine.

elevi-engleza
Foto: Eurostat

Engleza este, de departe, cea mai studiată limbă străină. Peste 86% dintre elevii din țările UE au învățat engleza în învățământul liceal în 2018. Urmează franceza (19%), germana și spaniola (în jur de 18%).

ADVERTISING

În 2018, în toate statele membre ale UE peste 65% dintre elevii înscriși în învățământul liceal învățau limba engleză ca prima limbă străină, cu excepția Danemarcei (57%). Rusa a fost cea mai frecventă limbă extracomunitară învățată în 2018, în special în Letonia (48%), Estonia (44%), Bulgaria și Lituania (ambele în jur de 26%).

limba-engleza-Eurostat
Foto: Eurostat

Cunoașterea limbilor străine este un instrument esențial pentru schimbul cultural, subliniază Eurostat. Este cunoscut cât de necesare și încurajate sunt competențele lingvistice în multe locuri de muncă și cum pot facilita ele comunicarea în alte contexte.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇