În zeci de localităţi din ţară cu ZERO cazuri Covid, şcoala începe online, din cauza profesorilor nevaccinaţi

În zeci de localităţi din ţară cu ZERO cazuri Covid, şcoala începe online, din cauza profesorilor nevaccinaţi

Dacă într-un oraş precum Bucureştiul, cu incidența Covid peste 10 la mie, dar cu mulți profesori vaccinați, copiii vor merge de luni la școală nevaccinați, netestați și vor continua transmiterea, există zeci de localităţi din ţară, cu profesori nevaccinaţi şi probleme de acces la Internet, unde însă copiii vor sta acasă, pentru şcoală aşa-zisă online.

Este consecinţa ordinului de vineri al ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a decis că şcolile se deschid fizic numai şi numai dacă au cel puţin 60% din personal vaccinat.

ADVERTISING

Colegii de la EduPedu au luat la rând localităţile din ţară şi au găsit 22 (toate din zone rurale), unde incidenţa Covid este ZERO, dar copiii nu pot merge la şcoală pentru că procentul de profesori vaccinaţi nu este suficient.

În trei dintre aceste localități forțate să facă teroretic şcoală în format online, platforma Aisemnal.ro menționează semnal de telecomunicații slab, foarte slab sau inexistent. Este vorba despre Dodești (Vaslui), Spulber (Vrancea) și Ponor (Alba).

Consultaţi pe Edupedu.ro lista completă a localităţilor cu zero cazuri şi şcoală online.

ADVERTISING

Aproape două milioane de elevi și preșcolari, adică două treimi din total, încep luni cursurile, în format fizic, în mai mult de 4.800 de unități de învățământ.

Cursurile în format fizic pot începe în unitățile de învățământ în care rata de vaccinare a personalului este mai mare de 60%. În intervalul 29 octombrie - 5 noiembrie, rata de vaccinare a salariaților din școli a crescut de la 54% la 68%.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat recent că în curând vor ajunge în școli și testele de salivă.

ADVERTISING

În cazul în care școlile au probleme cu personalul sau de infrastructură, indiferent dacă rata de vaccinare a personalului este de peste 60%, pot să solicite desfăşurarea cursurilor online.

Vă invităm să citiţi şi analiza Aberația ministrului Cîmpeanu. Covid pe patul lui Procust


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇