Școlile vor avea o sală specială pentru elevii care deranjează orele

Școlile vor avea o sală specială pentru elevii care deranjează orele

Școlile vor avea o sală specială, unde vor fi duși elevii care deranjează orele. Sub supravegherea unui profesor, aceștia vor fi puși să citească sau să rezolve fișe de lucru.

Noutatea se regăsește în proiectul de Statut al Elevului 2024, pus în consultare publică de Ministerul Educației miercuri seară, scrie Edupedu.

Nu este clar dacă acestor elevi li se va pune absență.

„În cazul elevilor care în timpul orei de curs manifestă comportamente care aduc prejudicii activității de predare-învățare-evaluare, cadrul didactic poate decide ca aceștia să desfășoare activitate în școală, în timpul orei respective, sub supravegherea unui cadru didactic sau a unui cadru didactic auxiliar, într-o sală din unitatea de învățământ stabilită pentru desfășurarea, de regulă, a unor activități de tipul: lectură suplimentară, completarea de fișe de lucru etc.

ADVERTISING

În acest caz va fi informat, în scris, părintele/ tutorele/ reprezentantul legal al elevului. Prin excepție, elevii cu cerințe educaționale speciale sunt preluați pentru a desfășura activitate cu personal specializat”, se arată în document.

Propunerea de introducere a acestei măsuri a fost avansată încă de pe 11 aprilie 2023 de sindicatele angajaților din învățământ.

Acestea mai propuneau și reintroducerea exmatriculării elevilor în lege, amenzi pentru părinți, dar și ca nota la purtare să fie luată în calcul la admiterea la liceu sau bacalaureat.

ADVERTISING

Documentul propus de Ministerul Educației are 24 de pagini și, asemenea Regulamentului de organizare și funcționare al unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP), ar fi trebuit să intre în vigoare pe 2 mai 2024, în urmă cu o lună și 10 zile, conform calendarului aprobat de Ligia Deca.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇