Școală de vară în București pentru copiii ucraineni

Școală de vară în București pentru copiii ucraineni

În Bucureşti se va deschide o şcoală de vară pentru copiii ucraineni, astfel încât aceştia să se poată integra mai uşor în societatea românească.

Copiii vor învăţa limba română şi vor fi supravegheaţi, în timp în care mamele lor ar putea să-şi găsească locuri de muncă.

”Demarăm un nou proiect în sprijinul refugiaţilor ucraineni aflaţi în Bucureşti. Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia Anaid, pune bazele şcolii de vară pentru copiii ucraineni. Demersul are ca scop integrarea refugiaţilor din Ucraina pe termen mediu şi lung în societatea noastră”, a scris Nicuşor Dan, miercuri, pe Facebook.  

Primarul general precizează că, în timp ce copiii vor urma cursurile şcolii de vară, unde vor învăţa limba română şi vor participa la activităţile programului after-school, mamele vor avea posibilitatea de a merge la serviciu. 

”Pentru implementarea acestui proiect angajăm învăţători, translatori şi supraveghetori pentru after-school, persoane empatice, cărora să le placă să interacţioneze cu copiii. Activitatea se va desfăşura în zona Pipera”, a mai transmis primarul.  

Cei interesaţi pot trimite CV-urile, cu menţionarea job-ului pentru care doresc să aplice, la adresa de email contact@asociatia-anaid.ro până pe data de 20 iunie 2022, ora 12:00. 

Acest articol face parte din secțiunea NEW EDU, susținută de
brio