Susținătorii AUR au distribuit pliante la SNSPA în care îi îndeamnă pe tineri să renunțe la studii și să se înscrie în partid. Replica rectorului și a studenților (Foto)

Susținătorii AUR au distribuit pliante la SNSPA în care îi îndeamnă pe tineri să renunțe la studii și să se înscrie în partid. Replica rectorului și a studenților (Foto)

Susținători AUR au distribuit, luni, pliante în curtea și în sediul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), cu ocazia deschiderii noului an universitar.

Aceste pliante promovează partidul şi îi îndeamnă pe tineri să renunțe la studiile universitare și să se înscrie în AUR.

image-8

În acest context, rectorul Remus Pricopie acuză manifestări politice de tip extremist și legionar şi spune că SNSPA va stabili ce instituții ale statului vor fi sesizate.

“NU este o noutate faptul că politicienii nedemocrați sunt deranjați de universități, de gândirea critică și cercetările serioase. Pe această logică, duminică, 1 octombrie 2023, într-o emisiune de televiziune, preşedintele AUR George Simion, politician de factură legionară, a amenințat că va veni la sediul SNSPA.

ADVERTISING

Luni, 2 octombrie 2023, cu ocazia deschiderii noului an universitar, George Simion, președintele AUR, a ales să promoveze discursul urii la SNSPA și să redeschidă calea atacurilor legionaro-fasciste la adresa universităților. La ordinul său, a fost organizat un atac clasic de tip legionaro-fascist în spațiul academic. Susținătorii săi au distribuit pliante care îi îndeamnă pe studenți să renunțe la studiile universitare și să se înscrie în partidul AUR", acuză Remus Pricopie, într-o declaraţie remisă presei.

Rectorul precizează că studenții și profesorii au decis să-i ignore pe reprezentanţii AUR.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Singurele bariere de manifestare în spațiul academic sunt legea și bunul simț. De aceea, politicieni nedemocratici, precum George Simion, au avut întotdeauna o problemă cu universitățile. Exemplele de tristă amintire ale legionarilor nu sunt foarte îndepărtate. Ultimele „evenimente” de acest tip, respectiv manifestări violente față de vocile critice din spațiul universitar, s-au petrecut în toamna anului 1940, sub coordonarea lui Horia Sima și cu complicitatea ministrului legionar al educației, din acea perioadă", adaugă Pricopie.

În plus, într-o școală de guvernare, în care se studiază principiile și normele de organizare și funcționare ale unei societăți democratice, "este esențial să se discute și despre virușii care pot afecta democrația. Astăzi, studenții SNSPA au asistat la o lecție practică, în care au avut posibilitatea să vadă cum arată și cum se manifestă un astfel de virus al democrației, respectiv cum acționează un politician de factură legionară", mai spune rectorul.

ADVERTISING

După o analiză a legalității demersului de azi al AUR, SNSPA va stabili ce instituții ale statului vor fi sesizate.

Reacţia studenţilor: Claudiu Tîrziu e victimă?

A reacţionat în acest context şi Liga Studenţilor în Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul SNSPA.

"A spune că SNSPA este un laborator propagandistic declară, totodată, faptul că subiecţii experimentului sunt studenţii. Aşadar, vreau să readuc aminte faptul că una dintre victimele laboratorului propagandistic SNSPA este chiar fostul co-preşedinte AUR, Claudiu Tîrziu, absolvent FCRP SNSPA.

Aşa cum ne place să credem că un partid nu şi-ar descalifica în mod public un lider, nici noi, ca reprezentanţi, nu ne putem descalifica studenţii.

Aşadar, sunt convins că mulţi dintre autorii acestor tipuri de dezinformări sunt mult mai puţin pregătiţi decât studenţii ce sunt deja sau vor deveni specialişti în domeniul politicilor publice, guvernării, comunicării şi alte elemente de bază ce te poate recomanda ca lider.

Data viitoare când veţi dori să mai folosiţi SNSPA drept unealtă politică, nu uitaţi că studenţii acestei universităţi nu vor pleca niciodată urechea la aceste manipulări grosolane din partea unui partid care este împotriva oricărui principiu de bază al unei societăţi – incluziunea, unitatea, libertatea şi educaţia, spune Alexandru Rădulescu, preşedintele Ligii Studenţilor în Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul SNSPA, citat într-un comunicat remis SpotMedia.ro.

image-1

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇