Reacţia lui Cîmpeanu în războiul coroniţelor: Să nu se mai dea note la muzică, desen şi sport

Reacţia lui Cîmpeanu în războiul coroniţelor: Să nu se mai dea note la muzică, desen şi sport

Cea mai nouă dispută din mediul online vizează festivităţile de premiere şi modul cum acestea ar putea frustra şi demotiva elevii care nu sunt de nota 10. În războiul coroniţelor, purtat mai ales în grupurile de părinţi şi profesori de pe Facebook, ministrul Educaţiei propune acordarea de calificative „admis/respins” la muzică, desen şi educație fizică, pentru a atenua goana după note.

Este prima reacţie a lui Sorin Cîmpeanu, care se poziționează astfel în dezbaterea lansată de învăţătoarea care a solicitat printr-o petiție online renunțarea la festivitățile de premiere din școli.

ADVERTISING

Festivitățile de premiere sunt un aspect tradițional în sistemul de învățământ romanesc. Sunt un aspect la care foarte mulți dintre părinți țin și foarte mulți dintre profesori țin.

Pe de altă parte, avem competiția care trebuie să fie încurajată. Având în vedere că principalele obiective ale proiectului „România educată” sunt, pe deoparte, încurajarea performanței, care se obține doar prin competiție, dar pe de altă parte la fel de importantă e susținerea echității – accesul egal la o educație de calitate – trebuie îmbinate aceste lucruri.

ADVERTISING

Nu trebuie sa ducem competiția la vârste foarte fragede, acesta este punctul meu de vedere. Nu trebuie să demotivăm elevii prin exagerarea importanței acordate acestor festivități de premiere.

Una dintre soluțiile pe care vă invit să le luați în calcul ar fi aceea a diminuării goanei pentru note prezentă mult prea mult, din păcate, în școala românească, părinții care vor mult prea mult note mari pentru copiii lor, pot să înțeleg că își doresc premii pentru ei, dar acest lucru s-ar putea rezolva, spre exemplu, dacă în gimnaziu nu am mai acordă note la discipline precum muzica, desen, educație fizică, ci am da calificative. Dând calificative cu „admis/respins”, o mare parte din această competiție, care nu este din spectrul competițiilor benefice, ar putea fi eliminată. Este o provocare pe care o lansez public,” a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, joi, într-o conferinţă de presă, la Ministerul Educaţiei.

Declarații de presă, susținute de Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu. Tema: desfășurarea probei scrise la Matematică din cadrul EN VIII 2022.

Declarații de presă, susținute de Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu. Tema: desfășurarea probei scrise la Matematică din cadrul EN VIII 2022.

Publicată de Ministerul Educației - România pe Joi, 16 iunie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇