Răzvan Cherecheș critică neînchiderea școlilor peste 6 la mie: Decizie iresponsabilă şi egoistă. Mută presiunea pe familii și scutește Ministerul Educației de orice complicație

Răzvan Cherecheș critică neînchiderea școlilor peste 6 la mie: Decizie iresponsabilă şi egoistă. Mută presiunea pe familii și scutește Ministerul Educației de orice complicație
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca și fost consilier onorific al ministrului Sanatății, critică decizia autorităților de a nu închide școlile, când rata de infectare trece de 6 cazuri la mia de locuitori.

Expertul în sănătate publică spune că este o hotărâre iresponsabilă și care nu este bazată pe dovezi științifice.

Cherecheș ține, însă, să precizeze că este de acord că este importanț ca școala să fie față în față, dar spune că acest lucru putea fi obținut doar dacă autoritățile se pregăteau și introduceau încă din vară mai multe măsuri.

Decizia de a elimina pragul de 6% este una iresponsabilă și care nu este bazată pe dovezi științifice. Este ca și cum s-ar decide că promovabilitatea la Bacalaureat se va face de la nota 2 în sus și apoi ne-am bate cu pumnul în piept că avem rezultate bune.

ADVERTISING

Sunt extrem de acord cu importanța ca școala să fie față în față, dar acest lucru putea fi obținut doar dacă se pregăteau și introduceau încă din vară:

  • testarea săptămânală a tuturor copiilor și cadrelor didactice
  • obligativitatea vaccinării la cadrele didactice
  • introducerea de protocoale și metode de ventilație pasivă și activă în clase
  • obligativitatea măștii cu repercursiuni în cazul nerespectării
  • asigurarea distanțării în sălile de clasă”, explică expertul în sănătate publică.

Responsabilitatea se mută pe familii

Astfel, Răzvan Cherecheș critică Ministerul Educației pentru că nu a pregătit peste vară sistemul de educație pentru valul 4, deși știa că acesta va veni.

ADVERTISING

Mai mult, el afirmă că acum presiunea și responsabilitatea se mută pe familii și scutește Ministerul Educației de orice complicație.

”Ministerul Educației nu a pregătit peste vară sistemul de educație pentru valul 4, deși știa că acesta va veni. Scoaterea pragului de 6% (scos în mod arbitrar, fără un suport științific - exact la fel cum a fost introdus) mută presiunea și responsabilitatea pe familii și scutește ministerul educației de orice complicație - ei insistă să țină deschise școlile și nu au nicio legătură directă cu bunicii nevaccinați sau copiii cu comorbidități care vor ajunge la terapie intensivă. O abordare egoistă și lipsită de empatie!”, conchide Răzvan Cherecheș.

decizia de a elimina pragul de 6 la mie este una iresponsabilă și care nu este bazată pe dovezi științificeeste ca și...

Publicată de Razvan Chereches pe Joi, 30 septembrie 2021

De precizat este însă că părinții care au copii sub vârsta de 12 ani, neeligibilă pentru vaccinare, și prezintă diverse afecțiuni, pot decide, pe baza unei adeverințe medicale, ca aceștia să urmeze cursurile online.

ADVERTISING

Același lucru este valabil și pentru cei de peste 12 ani, dar care au diverse afecțiuni ce îi împiedică să se vaccineze.

Vlad Voiculescu: Dispreț pentru știință

Și fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, critică decizia de neînchidere a școlilor la pragul de peste 6.

”Ministerul Educației arată dispreț pentru știință, ignorând (decuplând) singurele date disponibile, politizează decizii pur tehnice precum aprobarea unor produse precum testele de salivă, manipulează prin prezentarea unor non-soluții ca justificare pentru asumarea unor riscuri majore pentru sănătatea copiilor și nu numai!”, scrie Vlad Voiculescu pe Facebook.

Acesta precizează că cifrele oficiale ne arată că aproape 20% dintre cei infectați sunt copii și tineri sub 20 de ani.

Înfricoșătoare lipsa de logică a deciziilor anunțate astăzi de Ministerul Educației: 1. ???????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????? ????????...

Publicată de Vlad Voiculescu pe Miercuri, 29 septembrie 2021

Școlile nu se mai închid

Școlile nu se mai închid automat când o localitate trece de pragul de 6 la mie – rată de infectare, a decis miercuri Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

Fiecare clasă în parte se va închide în funcţie de numărul propriu de cazuri depistate.

Anunţul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care precizează că, în schimb, se va intensifica testarea în şcoli, cu teste non-invazive pe bază de salivă, care însă deocamdată nici nu sunt aprobate de Agenția Nationala a Medicamentului.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇