Petiție pentru introducerea vacanței de două săptămâni în februarie, pentru sporturi de iarnă

Petiție pentru introducerea vacanței de două săptămâni în februarie, pentru sporturi de iarnă

Asociatia Transportatorilor pe Cablu din Romania a inițiat, luni, o petiție prin care cere ca Ministerul Educației să stabilească o vacanță de iarnă de două săptămâni în luna februarie, începând cu anul școlar 2022 – 2023.

Reprezentanții Asociației arată că România e singura țară din blocul comunitar, care are pârtii, dar nu mai are vacanță de iarnă

”Toate țările cu munți din Europa (Germania, Austria, Italia, Polonia, Slovacia, Elveția, Franța, Cehia ș.a.m.d.) au vacanțe de iarnă, în februarie, de 2 săptămâni. În Germania, de pildă, autoritațile au numit vacanța de la final de februarie Sportferien, adică vacanța pentru sport”, se subliniază în petiție.

ADVERTISING

Asociația arată că nu doar că beneficiile pentru copii ar fi numeroase, dar și pentru industria sporturilor de iarnă.

”O minte sănătoasă nu se poate dezvolta decât într-un corp sănătos. Activitățiile în aer liber iarna ajută la creșterea imunității copiilor”, mai precizează petiția.

Reprezentanții transportatorilor pe cablu arată și care sunt efectele desființării în ultimii doi ani ale acestei vacanțe: aglomerații pe drumurile care duc în stațiuniile montane; cozi la instalațiile de transport pe cablu la sfârșit de săptămână, prețuri mari la transportul pe cablu la sfârșit de săptămână, prețuri mari la cazări, temporizarea sau stoparea a noi investiții private în turismul montan, dar și dispariția unei profesii (monitorii de schi), care nu vor putea avea o activitate coerenta din 10-16 zile/an).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Asociația Transportatorilor de Cablu din România reunește peste 60 de complexuri de schi și snowboard din țară.

La scurt timp de când a fost inițiată, petiția a fost semnată de aproape 350 de persoane.

Petiția poate fi semnată AICI.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇