Pandemia e doar una dintre probleme. Zeci de școli din București și Ilfov nu sunt în continuare sigure în caz de incendiu

Pandemia e doar una dintre probleme. Zeci de școli din București și Ilfov nu sunt în continuare sigure în caz de incendiu

Încă nu se știe cum și când se va începe școala, dar inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov au făcut controale pe linia securității la incendiu.

Aceștia au verificat respectarea regulilor și măsurilor de prevenire, la unitățile de învățământ din București și județul Ilfov.

Astfl, în perioada 2-9 septembrie 2020, au fost efectuate 36 de controale de prevenire, în urma cărora au fost constatate 74 de deficiențe, pentru care s-au aplicat 74 de sancțiuni contravenționale, conform legii.

ADVERTISING

Pe timpul controalelor efectuate, principalele aspecte urmărite au vizat:

  • Asigurarea permanentă a condițiilor de evacuare a persoanelor;
  • Funcționarea iluminatului de securitate pentru evacuare;
  • Exploatarea corectă a centralelor termice și a coșurilor de evacuare a fumului;
  • Existența și funcționarea stingătoarelor de incendiu și a rețelelor de hidranți interiori;
  • Existența și funcționarea instalațiilor de detectare, semnalizare, alarmare și stingere a incendiilor.

„ Tot cu această ocazie, dat fiind faptul că procesul electoral se va desfășura în interiorul unităților de învățământ, au fost efectuate verificări și instruiri pe linia securității la incendiu, pentru preîntâmpinarea eventualelor situații de urgență ce pot apărea pe timpul procesului de votare", a transmis ISU București Ilfov.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇