Nelu Tătaru, despre scenariul începerii noului an școlar: Doar o treime dintre elevi vor merge la școală

Nelu Tătaru, despre scenariul începerii noului an școlar: Doar o treime dintre elevi vor merge la școală

Deocamdată nu este necesară amânarea începerii anului școlar, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi24. Pentru întoarcerea elevilor în siguranță la școală, autotăritățile au pregătit anumite scenarii printre care acela ca elevii să nu meargă în același timp la școală.

„În acest moment nu văd un motiv să nu putem organiza alegerile și ce este mai important, cred eu, să nu înceapă un an școlar. Dar vor începe cu anumite precauții, iar alegerile se vor desfășura cu anumite precauții într-un context pandemic de transmitere comunitară”, a arătat Nelu Tătaru.

ADVERTISING

„Avem scenarii și pentru o accelerare a numărului de cazuri, dar și pentru o conduită normală, dacă respectăm niște reguli și dacă în două - trei săptămâni o să vedem o cădere a acestei pante.

De exemplu, vor fi doar o treime din elevii care merg, celelalte două treimi vor fi acasă, online și se vor roti aceste două treimi. Iar pentru alegeri ne vom gândi la mai multe zile, să avem un aflux de populație mai mic. Două zile ne gândim să luăm în calcul. Dar, în acest moment, avem scenariul ca pe 27 septembrie să se desfăşoare cu precauţii şi respectarea distanţării fizice, alegerile locale", a declarat ministrul Sănătății.

ADVERTISING

Citiți și:

Ce spun directorii de școală despre începerea anului școlar: „Nu vrem online, pentru că ăsta nu e învățământ”

Monica Anisie încă nu știe când și cum va începe noul an școlar, dar anunță că profesorii vor fi obligați prin lege să predea online


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇