Modelul hibrid propus profesorilor de către Ministerul Educației

Modelul hibrid propus profesorilor de către Ministerul Educației

Ministerul Educației își propune ca în septembrie 135.000 de profesori să fie pregăți să predea după un model hibrid, care presupune utilizarea cât mai mult a online-ului. Potrivit unui grafic, în luna august fiecare școală va avea un instrument de învățare la distanță, iar în septembrie profesorii vor fi pregătiți pentru un model hibrid de învățare. Tot atunci directorii de școală vor avea la dispoziție un set de recomandări privind învățarea la distanță.

Ministrul Educației anunță pe Facebook că a identificat programele adecvate pregătirii cadrelor didactice în perioada vacanței școlare.

ADVERTISING

„Considerăm că profesorii trebuie să își dezvolte și să aplice propriile strategii de formare profesională, fără a exclude din acest proiect elevul, care este și trebuie să rămână motivație a demersului de învățare al fiecărui profesor”, arată Monica Anisie pe Facebook.

De când s-au închis școlile, profesorii au participat la programele de formare continuă prin care au învățat să folosească instrumente digitale utile în armonizarea metodelor didactice aplicate la clasa virtuală de elevi.

modelul-hibrid

Citiți și: Monica Anisie, despre scenariile începutului de an școlar: Avem un draft de protocol sanitar pentru școli (Video)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇