Micii antreprenori și-au lansat ideile de afaceri în fața potențialilor investitori și au câștigat susținere de viitor

Micii antreprenori și-au lansat ideile de afaceri în fața potențialilor investitori și au câștigat susținere de viitor

În data de 17 iunie 2021, în liceul Laude Reut, clasele a IX-a au susținut proiectul final de absolvire pentru modulul Business English, sub coordonarea profesorului Mihaela Rata.

Evenimentul a fost organizat după cum urmează: în grupe de câte 3, 4 sau 5 (în funcție de profilul fiecărei clase), elevii au pregătit și dezvoltat ideea unei afaceri proprii, bazată pe un concept original.

Acesta a fost prezentat (în PowerPoint) în fața unui grup de potențiali investitori format din oameni de afaceri din mediul de afaceri din România, care au fost interesați (în mod fictiv) să dezvolte aceasă afacere mai departe, să investească în ea și să obțină un profit ulterior.

ADVERTISING

Ceremonia a fost deschisă de către doamna Tova Ben Nun-Cherbis, Președintele Complexului Laude-Reut și s-a continuat cu prezentarea juriului, format din domnul Vlad Dorobanțu, Financial Advisor la KPMG, domnul Marcel Laufer, atreprenor în domeniul transporturilor, doamna Mihaela Rata, profesor Business English și doamna Diana Gombos, profesor Business English.

BUSINESS ENGLISH @LAUDE-REUT

Caption: Antreprenori de viitor, liceenii Laude-Reut creează și prezintă proiecte ingenioase de afaceri

ADVERTISING

Elevii au prezentat conceptul afacerii lor (într-un timp alocat de maxim 15 minute per grupa), iar juriul le-a adresat întrebări din cele mai diverse legate de aceasta idee de afaceri, sau au dorit sa clarifice anumite aspecte. În anumite situații, juriul le-a oferit sugestii, ghidaj sau sfaturi pentru implementarea ulterioară a conceptului. 

Fiecare prezentare a fost evaluată după urmatoarele criterii: originalitatea conceptului, implementare si fezabilitate precum si, desigur, calitatea limbii engleze, deoarece toate proiectele au fost susținute in limba engleza.

ADVERTISING

Grupa câstigatoare a fost „Holotech”, formată din Alexandru Burlacu, Luca Druga, Sara Florescu si Eleonora Dinca, cu un proiect despre inovatia în domeniul hologramelor.

Tot pe podium, pe locul doi s-a situat grupa Ads4You (Mihnea Stan, Armand Tica, Victor Zota, Andrei Ionescu), cu o afacere ce propune o soluție personalizată pentru culegerea de date personale, iar pe locul trei, grupa „Tandem”, (Sofia Ene, Amos Goldenberg, Sofia Nicolae, Sara Marin, Alexandru Firoiu), o platforma online ce iși propune să aducă publicului larg arta artizanală.

Mențiunile speciale ale juriului au fost „Watch&Move Glasses” (Rotem Alter, Andrei Micula, Iulia Birgaoanu, Andrei Dirdala) si „The Furry Bakery” (Rebeca Dobre, Ana Dobranici, Lara Tomescu)

Urăm tuturor elevilor mult succes pe mai departe și le transmitem felicitările noastre pentru productiva munca de echipă pe care au depus-o!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇