MEN: Va exista o sesiune specială a examenului de evaluare naţională, pentru elevii afectați de Covid

MEN: Va exista o sesiune specială a examenului de evaluare naţională, pentru elevii afectați de Covid

Evaluarea naţională 2021 va avea o sesiune specială, astfel încât la acest examen să poată participa toţi copiii, inclusiv cei din localităţile carantinate sau infectați cu Covid, a anunțat joi secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Sorin Ion.

„E aproape oficial, în sensul că, în următoarele zile, va apărea şi ordinul de ministru privind calendarul evaluării naţionale, pentru că este absolut obligatorie o sesiune specială după prima şi asta nu neapărat pentru copiii din localităţile în carantină, ci şi pentru copiii care, în perioada examenelor, sunt infectaţi cu Covid.

Ne imaginăm că pentru un copil de nota 10 care nu se poate prezenta la examen şansele de reuşită pe traseul educaţional pe care şi l-a propus sunt aproape nule”, a afirmat Sorin Ion, prezent la o dezbatere prilejuită de lansarea campaniei „Vaccinare şi testare pentru învăţare”.

El a mai precizat că în ceea ce priveşte bacalaureatul nu se ia în calcul organizarea unei sesiuni speciale, deoarece acesta se desfăşoară, în mod tradiţional, în două sesiuni, una de vară şi alta de toamnă.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În context, inspectorul şcolar general al judeţului Braşov, Ovidiu Tripşa, a anunţat că, potrivit deciziei luate recent de IŞJ, simularea examenului de bacalaureat pentru elevii din municipiul reşedinţă va începe pe 10 mai.

Elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a din municipiul Braşov nu au putut participa la simularea bacalaureatului în perioada 22-25 martie, din cauza faptului că indicele cumulat COVID-19 depăşise 6 cazuri la o mie de locuitori, potrivit normelor legale în vigoare la acel moment, unităţile de învăţământ din localitate fiind închise.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că rezultatele simulării pentru Evaluarea Națională și Bacalaureatul din acest an sunt bune, iar elevii au dat dovadă că au fost mai bine pregătiți în pandemie decât în anii 2017 și 2018.

Alte informații relevante pe subiect: