Media din clasele V-VIII ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu

Media din clasele V-VIII ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu

Media obținută de elevi în clasele V-VIII ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

El a precizat că această modificare ar putea fi inclusă în noua Lege a educației, pentru că notele și-au pierdut foarte mult din relevanță.

”Atunci când pachetul legislativ va fi în consultare publică, voi urmări cu mare interes acest aspect, dacă e cazul să mai conteze mediile din gimnaziu pentru repartiția în liceu.

În lipsa unei evaluări standardizate, notele și-au pierdut foarte mult din relevanță. Dacă și-au pierdut foarte mult din relevanță, să le mai și premiem, luându-le în calcul la examene din momente importante pentru copii nu cred că este fair”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

ADVERTISING

Ministrul a spus recent că subiectele la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor fi "perfect adaptate" perioadei de doi ani în care elevii au învăţat în condiţii de criză sanitară.

"Vom avea şi voinţa şi înţelepciunea necesară în concepţia subiectelor pentru aceste probe naţionale încât să nu fie elevii aceia care vor fi nevoiţi să plătească", a afirmat Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇