Măştile textile vor fi interzise elevilor şi studenţilor la şcoală, anunţă ministrul Mihăilă

Măştile textile vor fi interzise elevilor şi studenţilor la şcoală, anunţă ministrul Mihăilă

Toţi elevii și studenții vor fi obligaţi din septembrie să folosească măști de uz medical la şcoală.

Măscuţele drăguţe cu animăluţe şi supereroi vor fi interzise, pentru că nu sunt suficient de sigure, în condiţiile în care creşte numărul de copii şi tineri cu forme severe de boală.

„Măștile utilizate în invățământul primar, gimnazial, liceal și la nivel de universități trebuie să fie măști de uz medical, nu se mai permite utilizarea măștilor textile.

Avem în vedere această modificare deoarece cifrele privind incidenta infecției și severitatea infecției la copii sunt ingrijoratoare atât la nivel internațional, cat și național”, a precizat ministrul Sănătății, marţi, într-o conferinţă de presă.

ADVERTISING

Ulterior, Mihăilă a reiterat informaţia la o şedinţă, în sistem videoconferinţă cu prefecţii, având ca temă măsurile pentru începerea noului an şcolar, condusă de premierul Florin Cîţu:

"Deci nu se mai permite utilizarea măştilor textile. Avem în vedere această modificare şi aceste menţineri a mijloacelor de protecţie, deoarece cifrele privind incidenţa infecţiei şi severitatea infecţiei cu COVID 19 la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internaţional, cât şi la nivel naţional. Ce vedem acum, în zilele acestea sunt rate destul de crescute de spitalizare pentru copii infectaţi cu COVID",

ADVERTISING

Obligativitatea purtării măștii se menține la școală în spațiile închise.

În spațiile deschise, masca nu va fi obligatorie, cu excepția ceremoniei de deschidere a noului an școlar, unde nu se va putea menține distanțarea fizică.

„Activitatea sportivă se poate desfășura preferabil în spații exterioare. În cazul în care condițiile meteo nu permit acest lucru, se pot desfășura în interior până la incidența de 2 la mie, fără mască de protecție”, a adăugat oficialul MS.

Citeşte şi alte informaţii la zi despre evoluţia pandemiei în România:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇