Iohannis anunță că toți elevii intră în vacanță două săptămâni, de luni

Iohannis anunță că toți elevii intră în vacanță două săptămâni, de luni

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, că una dintre măsurile luate în contextul crizei sanitare provocate de pandemie este aceea că toți elevii vor avea două săptămâni vacanță, începând de luni.

”Este evident că şcolile sunt puternic afectate şi prin elevii care sunt infectaţi (cu SARS-CoV-2), dar şi prin personalul, profesorii, învăţătorii care se îmbolnăvesc.

În mod normal, începând de luni, deci, de săptămâna viitoare de luni, va fi vacanţă pentru cei mici. S-a decis astăzi ca această vacanţă să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci şi pentru gimnaziu şi liceu pentru două săptămâni. Deci, începând de luni este vacanţă şcolară", a declarat șeful statului, de la Palatul Cotroceni, după ședința convocată privind noile restricții impuse în contextul crizei Covid.

ADVERTISING

Anterior, miercuri după-amiază, ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, întrebat dacă se discută varianta ca toţi elevii să intre într-o vacanţă de două-trei săptămâni, începând de luni, că „toate variantele sunt deschise”.

Iată și alte declarații făcute de Iohannis și ce restricții a mai anunțat


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇