Încep înscrierile în clasa pregătitoare. Ce trebuie să facă părinții și școlile

Încep înscrierile în clasa pregătitoare. Ce trebuie să facă părinții și școlile

Ministerul Educaţiei anunţă, joi, că încep etapele înscrierii în clasa pregătitoare, iar completarea cererilor-tip se va realiza în perioada 3-18 mai.

”Pregătirea înscrierii în clasa pregătitoare în anul şcolar 2023-2024 începe astăzi, 30 martie, cu:

  • Afişarea circumscripţiilor şcolare, a planului de şcolarizare propus şi a numărului de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învăţământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, şi pe site-ul inspectoratului şcolar
  • Afişarea informaţiilor care permit părinţilor să cunoască activitatea specifică clasei pregătitoare din cadrul unităţii”, anunţă, joi, Ministerul Educaţiei.
ADVERTISING

Potrivit calendarului aprobat de minister, între 5 aprilie și 26 aprilie 2023 are loc evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2023 şi eliberarea recomandării pentru înscrierea în învăţământul primar pentru copiii care au frecventat grădiniţa.

Ulterior, în perioada 3 mai - 18 mai 2023 are loc completarea cererilor-tip de înscriere de către părinţi / tutori legal instituiţi/ reprezentanţi legali, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor.

ADVERTISING

În 31 mai 2023 are loc afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar a candidaţilor înmatriculaţi şi a numărului de locuri rămase libere.

Etapele pentru a doua sesiune de înscriere vor începe în 5 iunie.

Potrivit Ministerului Educaţiei, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2023, inclusiv, trebuie să fie înscrişi în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile Legii educaţiei.

Părinţii ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie, inclusiv, pot să îşi înscrie copiii în învăţământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇