Guvernul dă tichete de 500 de lei pentru rechizite și haine fiecărui copil dintr-o familie cu venituri mici UPDATE

Guvernul dă tichete de 500 de lei pentru rechizite și haine fiecărui copil dintr-o familie cu venituri mici <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi că Guvernul va acorda tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru fiecare copil dintr-o familie cu venituri mici, care merge la grădiniţă şi la şcoală, la cursuri primare şi gimnaziale.

Prim-ministrul nu a detaliat ce înseamnă „familie cu venituri mici”, dar a precizat că peste 400.000 de copii vor beneficia de acest sprijin anual.

Tichetele vor fi acordate timp de patru ani, începând cu anul şcolar 2023-2024.

”Acordăm astăzi, prin ordonanţă de urgenţă, tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru fiecare copil dintr-o familie cu venituri mici, care merge la grădiniţă şi la şcoală, la cursuri primare şi gimnaziale”, a spus premierul în deschiderea şedinţei.

ADVERTISING

”Finanţarea va fi de 120 milioane euro, este asigurată integral din fonduri europene şi îi mulţumesc dlui ministru Câciu (ministrul Proiectelor Europene de la PSD - n.red.) pentru această iniţiativă”, a adăugat şeful Executivului.

Declarații susținute de premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de guvern din 12 octombrie

Declarații susținute de premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de guvern din 12 octombrie

Publicată de Guvernul României pe Joi, 12 octombrie 2023

Cine sunt beneficiarii

La finalul şedinţei de guvern, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a precizat cine sunt şi cum vor fi confirmaţi beneficiarii acestui nou ajutor social.

Ministerul Educației (prin şcoli şi grădiniţe) va primi și centraliza cererile pentru acordarea acestui "sprijin educațional", iar lista cu destinatarii finali eligibili va fi stabilită în urma verificărilor realizate de STS, cu sprijinul MAI (prin Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor și Inspectoratul General pentru Imigrări)  precum și al ANAF.

ADVERTISING

Ordonanţa prevede că vor avea dreptul la tichetul de 500 de lei:

  • copiii din învățământul de stat preșcolar, care îndeplinesc condițiile, în luna iulie a fiecărui an, prevăzute de Legea nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, cu modificările şi completările ulterioare
  • elevii din ciclul primar și gimnazial care fac parte din familii ai căror membri au, în luna iulie din fiecare an, un venit mediu net lunar de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară, conform OG 33/2001 privind acordarea de rechizite şcolare în anul şcolar 2001-2002, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 126/2002.
15114ad4126f2187c66777215ba1f86f-2048x1152-1
Foto: MIPE

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇