Gânduri în prag de Bac: ”Nu vreau să mă las afectat prea mult de cadrul în care am absolvit liceul. Vreau să cred că sunt pregătit”

Gânduri în prag de Bac:  ”Nu vreau să mă las afectat prea mult de cadrul în care am absolvit liceul. Vreau să cred că sunt pregătit”

Pandemia a influențat major desfășurarea anului școlar, printre cei mai afectați fiind liceenii de clasa a XII-a, care încep luni examenul de Bacalaureat.

Vreau să cred că sunt sunt pregătit”, spune Alin Popoviciu, unul dintre cei mai cunoscuți și mai bătăioși absolvenți de liceu, apreciat în mediul online pentru pozițiile sale tranșante față de dezbaterile la zi.

”Pentru mine clasa a XII-a a fost un examen al maturității și o încercare, prin prisma pandemiei de Coronavirus care a influențat major soarta anului școlar. A fost un an de pregătire intensă, exact cum mă așteptam. În ciuda faptului că orele în format fizic au fost suspendate în luna martie, am continuat pregătirea intensă cu profesorii prin intermediul unor platforme online.

A fost bine, vreau să cred că sunt pregătit pentru susținerea examenului de bacalaureat. Nu vreau să mă las afectat prea mult de cadrul în care am absolvit liceul, cel puțin nu acum”, a declarat Alin Popoviciu pentru
Spotmedia.ro.

ADVERTISING

Alin recunoaște că ”lipsa festivității de absolvire și a banchetului a fost un episod urât pentru absolvenți”, dar le transmite un mesaj colegilor săi: Să nu lase acest lucru să influențeze buna desfășurare a examenului și ”implicit rezultatele obținute”.

Cu lacrimi în ochi vă scriu aceste rânduri.Astăzi trebuia să fie despre noi, despre festivitatea noastră de absolvire....

Publicată de Alin Popoviciu pe Vineri, 29 mai 2020

În ceea ce privește riscul de a da Bac-ul cu întârziere, din cauza temperaturii corporale, sau de a fi mai puțin eficient în rezolvarea subiectelor din cauza purtării măștii pe tot parcursul orelor în care se desfășoară probele, Alin Popoviciu spune că a avut grijă de sănătate și chiar s-a ... antrenat pentru examen.

ADVERTISING

”Cu excepția selecției în funcție de temperatura corpului, sunt de acord cu susținerea examenului.(…) Eu am încercat să mă ingrijesc în aceste zile cât pot pentru a evita febra, dar sigur că aceasta poate apărea și din motive pe care nu le pot influența prea mult.

Am purtat masca pe față zilnic de ceva timp pentru a mă obișnui cu ceea ce va fi în sala de clasă. Cred că voi rezista fără prea mari probleme cu masca pe față trei ore. Cred în Dumnezeu și în faptul că mă va ajuta să fie bine”, s-a arătat încrezător Alin.

ADVERTISING

Aproximativ 155.500 candidaţi s-au înscris pentru susţinerea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat din acest an, aproape 123.800 fiind absolvenţi de liceu din promoţia curentă – 2019- 2020, anul școlar afectat de pandemie.

Sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului de Bacalaureat începe luni, 22 iunie, și se încheie joi, afișarea primelor rezultate fiind prevăzută pentru data de 30 iunie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇