Florin Cîţu: Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, este clar că vom deschide şcolile pe 8 februarie. Decizia se va lua pe 2 februarie

Florin Cîţu: Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, este clar că vom deschide şcolile pe 8 februarie. Decizia se va lua pe 2 februarie

Premierul Florin Cîţu a afirmat că vrea deschiderea şcolilor pe 8 februarie şi dacă evoluţia pandemiei rămâne aşa cum e, atunci e clar că vom începe. Şeful Executivului a adăugat că decizia privind deschiderea şcolilor va fi luată pe 2 februarie.

Decizia se va lua pe 2 februarie. Şi noi ne uităm. Zilnic primesc de la domnul Arafat statisticile şi analize şi în detaliu şi ne uităm exact să vedem cum evoluează pandemia. Este un alt lucru important pentru că noi toţi ne axăm acum pe campania de vaccinare, ceea ce e important să comunicăm, dar trebuie să nu uităm că, încă, în România există o pandemie, şi la nivel global”, a afirmat Florin Cîţu, într-un interviu acordat marţi seara Europa FM.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Trebuie să păstrăm măsurile de restricţie, trebuie să purtăm mască, distanţarea socială şi toate celelalte măsuri care au dat rezultate până astăzi. Monitorizăm clar, zilnic, situaţia. Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, este clar că vom începe pe 8 februarie, cu acele condiţii pe care le-a anunţat domnul preşedinte când a enunţat că vom deschide şcolile pe 8 februarie”.

Premierul Florin Cîțu

Iohannis: Majoritatea școlilor se redeschid, elevii se întorc la școală!

El a adăugat că doreşte deschiderea şcolilor, deschiderea economiei şi în acelaşi timp vaccinarea cât mai multor persoane şi păstrarea restricţiilor între timp. 

Vreau să deschidem şcolile pe 8 februarie, este important să deschidem şcolile pe 8 februarie, aş vrea să deschid toată economia, nu numai şcolile, dar depindem, bineînţeles, de cum evoluează pandemia. Şi ca să deschidem şcolile, să deschidem economia, trebuie să ne vaccinăm şi trebuie să păstrăm aceste măsuri de restricţie, este simplu. Mască, dezinfectant şi să ne vaccinăm. Dacă facem aceste lucruri, veţi vedea că vom deschide economia cât mai curând”, a mai spus Cîţu. 

Acesta a mai spus că vor fi reanalizate restricţiile care au fost impuse activităţilor economie, însă totul depinde de cum evoluează campania de vaccinare şi pandemia de coronavirus. 

„Ele merg mână în mână acum, acelaşi răspuns pe care l-am dat şi pentru deschiderea şcolilor. Monitorizăm zilnic şi depinde doar de noi, nu depinde de guvern, nu guvernul ia o decizie de a deschide sau a nu deschide şcolile aşa… în afară, într-un bubble. Nu, luăm această decizie în contextul evoluţiei pandemiei în România şi a campaniei de vaccinare, dacă merg bine vom relaxa mai rapid, dacă nu merg bine, din păcate, nu vom putea”, a concluzionat prim-ministrul.