Examenele naţionale se vor da fizic, la datele stabilite: Să se vadă cât a pierdut elevul, nu ce a predat profesorul

Examenele naţionale se vor da fizic, la datele stabilite: Să se vadă cât a pierdut elevul, nu ce a predat profesorul

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, sâmbătă dimineaţă, că tematica pentru examenele naţionale ar putea fi adaptată, subliniind că se doreşte ca acestea să fie organizate la aceeaşi dată, în format fizic.

"Pierderile suferite de sistemele de educaţie sunt foarte mari, important este să le compensăm. Trebuie să facem acţiuni remediale, este nevoie de profesionalismul şi devotamentul oricărui cadru didactic.

Trebuie să se vadă cât a pierdut elevul, nu ce a predat profesorul. Am identificat sursele de finanţare pentru acţiunile remediale.

Examenele naţionale se doresc a fi organizate la aceeaşi dată, în aceeaşi structură, în format fizic. Ele trebuie să se deruleze. Tematica ar putea fi adaptată", a declarat Cîmpeanu la Ştirile ProTV.

El a mai spus că se doreşte deschiderea şcolilor, subliniind că la data de 8 februarie nu se va exclude niciun scenariu.

"Pe lângă evoluţia epidemiologică şi cea de vaccinare, luăm în calcul şi evoluţia din alte state. Pe data de 8 februarie, în funcţie de analize, nu excludem niciun scenariu.

Nu am să fiu ferm peste limitele competenţei. Toate trebuie puse la masă, pentru a lua decizia corectă", a subliniat ministrul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇