Evaluarea naţională 2021: Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la proba de Limba română

Evaluarea naţională 2021: Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la proba de Limba română

Elevii care au susținut azi proba la Limba română de la Evaluarea Națională au avut de rezolvat la primul subiect cerinţe pe baza textelor „Pantera neagră” de Sorin Titel şi „Falsa generozitate” (www.dilemaveche.ro) de Stela Giurgeanu.

Absolvenţii de gimnaziu au avut de prezentat, în cel puţin 30 de cuvinte, o legătură care se poate stabili, la nivelul conţinutului, între fragmentul din ”Pantera neagră” şi fragmentul extras din ”Falsa generozitate”.

Candidaţilor li s-a mai cerut să realizeze şi un text de 50-90 de cuvinte valorificând textul "Pantera neagră".

ADVERTISING

De asemenea, la primul subiect, candidaţii au avut de asociat fragmentul din 'Pantera neagră' de Sorin Titel cu un alt text literar studiat la clasă sau citit ca lectură suplimentară, prezentând, în 50 - 100 de cuvinte, o asemănare şi o deosebire de conţinut dintre ele.

La cel de-al doilea subiect, absolvenţii de gimnaziu au avut de scris un text narativ de cel puţin 150 de cuvinte în care să prezinte o situaţie neprevăzută din timpul unui joc şi să insereze o secvenţă descriptivă şi una dialogată.

ADVERTISING

Evaluarea Națională a început azi, cu proba de Limba şi literatura română, fiind înscrişi 131.177 de elevi.

190 de candidați din Capitală nu s-au prezentat azi la examen, iar unul a fost eliminat din examen, cu nota 1.

Joi urmează proba la Matamatică, iar vineri va fi susţinută proba de Limba şi literatura maternă de către elevii care au studiat în această limbă.

Primele rezultate vor fi afişate în 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 30 iunie (în intervalul orar 08:00 - 12:00). Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi afişate în 4 iulie.

ADVERTISING

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇