Dr. Rafila are o idee cum să-i liniștească pe părinți: Să fie invitați la școală să vadă cum se va desfășura activitatea

Dr. Rafila are o idee cum să-i liniștească pe părinți: Să fie invitați la școală să vadă cum se va desfășura activitatea

Soluția pentru eliminarea îngrijorărilor legate de școală este la îndemâna autorităților, spune dr. Alexandru Rafila. Reprezentantul României la OMS crede că părinții trebuie invitați la școală să vadă cum se va desfășura activitatea.

„Îngrijorarea este generată, în general, de necunoaștere și de incertitudine. Dacă reușim să compensăm aceste două elemente – desigur, nu putem să le compensăm doar printr-o declarație la televiziune – incertitudinea trebuie foarte clar lămurită de autorități, mai ales de autoritățile centrale, iar necunoașterea trebuie rezolvată de către autoritățile locale și de către cei care sunt responsabili cu funcționarea școlilor la nivel local, cadre didactice, conducerea școlii”, a declarat la Digi24, sâmbătă, profesorul Alexandru Rafila.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Citește și:

Acesta a adăugat că ar informa părinții, i-ar invita înainte la școală, să vadă cum se va desfășura activitatea, deoarece acest lucru va da cu siguranță încredere părinților care vor înțelege că este esențial pentru copii să meargă la cursuri și să încerce să aibă o activitate școlară normală.

Dr. Rafila vine cu sfaturi practice pentru elevii care încep școala în pandemie de coronavirus

Ministrul Sănătății, Nelul Tătaru, declara vineri că a observat îngrijorarea în privința deschiderii școlilor.

„Haideți să ne gândim că, în acest moment, vedem parcurile și locurile de joacă destul de aglomerate. Vedem și bunici acolo, vedem lipsa măștilor, vedem lipsa dezinfectanților.

Să nu ne temem de o reluare a școlii când avem un cadru legal cu anumite norme. Mai degrabă să ne temem de ce se întâmplă nerespectând aceste norme, dincolo de școală”, afirma Tătaru.

Vezi și: