Cum ar putea arăta anul școlar: Părinții vor să poarte copiii mască în pauză și să se decidă la nivel local ce școli se deschid

Cum ar putea arăta anul școlar: Părinții vor să poarte copiii mască în pauză și să se decidă la nivel local ce școli se deschid

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, susține că decizia privind începerea școlii ar trebui luată la nivel local, de fiecare unitate de învățământ, în funcție de condițiile pe care le are.

Iulian Cristache a declarat pentru SpotMedia.ro că acesta este cel mai probabil scenariu care va fi luat în calcul în cadrul grupului de lucru de la Ministerul Educației.

„Este în firescul lucrurilor ca decizia să aparțină unităților de învățământ. Avem regulile igienico-sanitare de la Ministerul Sănătății care prevăd cum să se desfășoare activitatea.

ADVERTISING

Ceea ce am avut de comentat este durata orei, ei propuneau 30 de minute pentru oră și 20 de minute pauză, atunci le-am zis că degeaba mai facem școală și au eliminat această prevedere”, a spus Iulian Cristache.

Președintele FNAP arată că părinții vor ca elevii să poarte măști în timpul pauzelor, în cazul în care vor reveni la școală.

„Mai sunt semne de întrebare la faptul că sub 11 ani nu ai voie să porți mască și noi exact acolo ne referim că acești copii nu vor respecta distanțarea fizică în pauză. Propunerea mea va fi ca să existe obligativitatea purtării măștii în pauză.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Să vedem dacă până în 11 ani, adică între 6 ani câți au copiii de la pregătitoare și cei de la clasa IV-a, există vreun act normativ prin care se interzice purtarea măștii”, a spus Iulian Cristache.

Citiți și:

Cum va începe școala? Scenariul posibil propus de Ministerul Sănătății

Cum va arăta noul an școlar? Alexandru Rafila vede maximum 15 elevi într-o clasă, iar fiecare școală ar trebui să decidă în funcție de condițiile proprii

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇