Cîţu spune că obiectivul lui e ca tot anul şcolar elevii să meargă la clase. Cîmpeanu prevede o trecere completă în online, din octombrie

Cîţu spune că obiectivul lui e ca tot anul şcolar elevii să meargă la clase. Cîmpeanu prevede o trecere completă în online, din octombrie

Premierul Florin Cîţu a anunţat că obiectivul său este să fie prezenţă fizică tot anul şcolar, explicând că este şi varianta ca într-o anumită localitate sau o anumită şcoală acest lucru să nu fie posibil pentru o scurtă perioadă de timp din cauza pandemiei.

El a explicat că masca de protecţie rămâne obligatorie, se vor putea face testări, iar vaccinarea este posibilă şi pentru copii.

Florin Cîţu a fost întrebat sâmbătă, la Botoşani, în ce condiţii va începe noul an şcolar. 

Obiectivul meu pentru acest an şcolar este acela de a avea prezenţă fizică tot anul. Încă nu avem o variantă clară ce se întâmplă după şase la mie, deocamdată am pus acel prag acolo. Eu vă spun că voi face tot ceea ce este posibil ca anul aceasta şcoala să rămână cu prezenţă fizică.

ADVERTISING

S-ar putea să fie situaţii într-o anumită localitate sau într-o anumită şcoală sau clasă, temporar, dar ca idee generală vreau ca anul şcolar, anul acesta, să fie cu prezenţă fizică.

Am văzut impactul psihologic pentru elevi anul trecut, este important să rămână şcoala cu prezenţă fizică. Bineînţeles, purtarea măştii rămâne obligatorie în clasă, vom testa, avem teste, vaccinarea este posibilă acum şi pentru copii. Avem din ce în ce mai multe soluţii ca să putem să trecem cu bine peste perioadă şi să rămână şcolile deschise cu prezenţă fizică”, a transmis Florin Cîţu.

Cîmpeanu preconizează că şcolile trec online în octombrie

Acum două zile, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spunea că , dacă tendinţa actuală de creştere a numărului de infectări se păstrează, în luna octombrie ar putea fi atins pragul de 6 la mie, când şcolile vor trece în online.

ADVERTISING

"Rata de infectare din localitate, acesta va fi criteriul (de funcţionare a şcolilor - n.red.).

În Bucureşti suntem la 0,6 la mie. Avem o rată de creştere săptămânală de 1,5. Acum o săptămână eram la 0,4 - 0,6. Dacă, din păcate, se va păstra acest trend, pe undeva prin luna octombrie este posibil, din păcate, dacă nu vom face progrese semnificative din perspectiva vaccinării, este posibil să se ajungă la pragul de 6 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.  

Iohannis: Școlile se deschid pe 13 septembrie, cu prezență fizică și mască. Școala online, doar la incidență de peste 6 la mie

Ministrul Educaţiei a precizat că în 13 septembrie toate unităţile de învăţământ vor deschide anul şcolar cu prezenţă fizică.  

ADVERTISING

"Până la 6 la mie, pe 13 septembrie, toate şcolile, fără niciun fel de deosebire, în funcţie de clasă sau alte criterii, toate şcolile se vor deschide cu prezenţă fizică.

De asemenea, se vor deschide cu prezenţă fizică creşele şi grădiniţele. Acestea vor fi păstrate deschise până se va atinge pragul de 6 la mie în localitatea respectivă.

Sperăm cu toţii să nu ajungem în acea situaţie, dar suntem obligaţi să luăm în considerare la nivelul ordinului comun care va apărea săptămâna viitoare, marţi sau miercuri, 1 septembrie”, a detaliat Sorin Cîmpeanu.  

Cîmpeanu a adăugat că s-au discutat scenarii şi pentru momentul când pragul de 6 la mie va fi depăşit.  

"Vom lua în considerare scenariul în care în localitatea respectivă se va depăşi pragul de 6 la mie. În această situaţie, creşele şi grădiniţele vor putea rămâne deschise pentru preşcolari, cu măsuri complementare de siguranţă sanitară, însă şi la solicitarea Consiliului Naţional al Elevilor, toţi elevii ar urma să intre în online.

O altă ipoteză a fost aceea de a permite elevilor vaccinaţi, de la clasa a VII-a până la a XII-a, să poată merge la şcoală. Această variantă a ieşit din calcul. Deci peste 6 la mie doar creşele şi grădiniţele şi vom discuta de învăţământul special”, a declarat Cîmpeanu.

Vezi şi: Cîţu dă semnale că personalul din sistemul public va trebui să fie ori vaccinat, ori testat

Prima ședință pentru România Educată: Cîțu a gafat, Cîmpeanu a prezentat oftând dezastrul din Educație (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇