Cîmpeanu ar vrea ca universitățile să ofere gratuit combinezoane studenților nevaccinați, pentru lucrări practice şi laboratoare

Cîmpeanu ar vrea ca universitățile să ofere gratuit combinezoane studenților nevaccinați, pentru lucrări practice şi laboratoare

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este de părere că studenţii nevaccinaţi ar putea avea la dispoziţie, cu titlu gratuit din partea universităţii, combinezoane de protecţie pentru a putea participa la orele de lucrări practice şi de laborator.

„Îi primim pe toţi (studenţii la cursuri – n.r.). Eu, personal – sigur, sunt şi eu rector suspendat -, i-aş primi pe toţi la orele de lucrări practice şi laboratoare.

Aş putea diferenţia însă în felul următor: cei care nu sunt vaccinaţi să aibă la dispoziţie, cu titlu gratuit din partea universităţii, combinezoane de protecţie şi să facă orele de lucrări practice şi de laborator alături de colegii lor care s-au vaccinat, dar, sigur, pentru a-i proteja şi pe ceilalţi să poarte aceste costume de protecţie”, a declarat Cîmpeanu marţi la Antena 3.

El a menţionat că până în prezent aproape 155.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ s-au vaccinat, dar că în ultima lună ritmul în care avansează imunizarea a scăzut foarte mult.

„Profesorii şi personalul din învăţământ rămân în continuare categoria socio-profesională cea mai numeroasă în valoare absolută din perspectiva vaccinării. (…) Avem aproape 155.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ vaccinaţi, dintre care peste 140.000 au făcut şi rapelul.

ADVERTISING

Deci, nu există vreo altă categorie mai numeroasă în valoare absolută. Sigur, procentual e vorba de medici, care sunt, în mod firesc, mult înaintea personalului din învăţământ.

Cu toate acestea, recunosc, în pofida campaniei 'Vaccinare şi testare pentru învăţare', prin care Ministerul Educaţiei a organizat evenimente în fiecare judeţ, cu participarea tuturor reprezentanţilor şcolilor, a unor experţi care să susţină din perspectivă medicală aceste întâlniri, organizate la nivel de secretar de stat, în pofida altor eforturi pe care le-am făcut, de circa o lună ritmul în care avansează vaccinarea personalului din învăţământ a scăzut foarte mult", a afirmat ministrul.

ADVERTISING

Citește și: Miercuri începe şcoala. Harta României în funcţie de scenariul de revenire la clasă: Peste 2.000 de localităţi sunt în scenariul verde


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇