Anisie spune că tabletele vor ajunge azi în toate şcolile din Capitală. Stăteau în depozit din 26 septembrie!

Anisie spune că tabletele vor ajunge azi în toate şcolile din Capitală. Stăteau în depozit din 26 septembrie!

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a promis că tabletele vor ajunge joi în toate unităţile de învăţământ din Bucureşti.

"În sfârşit, au plecat tabletele de la depozit către unităţile de învăţământ. Deja Sectorul 2 a fost şi şi-a luat tabletele necesare pentru unităţile de învăţământ. Sectorul 4 este prezent aici.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În curând, în toate unităţile de învăţământ din toate sectoarele vor fi transmise aceste tablete. În curând însemnând astăzi. Ţin să precizez faptul că, în depozitul de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, aceste tablete - este vorba despre 8.057 de tablete - au venit din data de 26 septembrie", a precizat Anisie.

Tabletele au stat 3 săptămâni în depozit din motive de... Covid

Întrebată de ce tabletele au rămas în depozit şi nu au fost distribuite până joi, ministrul Educaţiei a declarat: "La această întrebare cred că trebuie să răspundă Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Tot ceea ce pot să vă spun este că am aflat despre aceasta marţi, acum, când am făcut o întâlnire la Prefectură şi mi-au spus inspectorii de sectoare că încă nu au primit tabletele. Ştiind faptul că Ministerul Educaţiei a transmis deja tabletele către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti am cerut lămuriri inspectorului şcolar general şi acum am deblocat această situaţie".

Potrivit ministrului, ISMB ar fi motivat că "a fost o perioadă în care inspectorul şcolar general şi alţi colegi au fost în izolare sau în carantină, unii fiind chiar bolnavi şi infectaţi" cu noul coronavirus.

Întrebată când se va trece la scenariul roşu, Monica Anisie a spus că Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică ar putea să facă această precizare.

"Prin acest program (legat de achiziţia de tablete - n.red.) pe care Ministerul Educaţiei îl desfăşoară, ne pregătim să fim în scenariul roşu, dacă este necesar", a afirmat ea.

Ce tablete s-au trimis în ţară: Doar pentru 4 judeţe

Subsecretarul de stat Jean Badea a spus că din cele 82.000 de tablete pentru care deja s-a semnat contract, 26.000 sunt deja distribuite în 4 judeţe.

"Este vorba despre Argeş, Mureş, Prahova şi parţial judeţul Ilfov. În cea de-a doua etapă s-au semnat deja contractele pentru achiziţia a încă 108.000 de tablete, care vor pleca în următoarea perioadă către inspectoratele şcolare şi ulterior către elevi, iar în cea de-a treia etapă este vorba de cele două loturi care au rămas neacoperite. Suntem deja în stadiul evaluării ofertelor", a mai declarat Badea.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!