Angajații școlii pot lua telefoanele elevilor care le folosesc în timpul orei

Angajații școlii pot lua telefoanele elevilor care le folosesc în timpul orei

Angajații școlii pot lua telefonul unui elev dacă îl folosește în timpul orelor de curs, inclusiv în timpul activități educaționale care se desfășoară în afara unităților de învăţământ.

Ei sunt însă obligați să îl restituie unui părinte sau elevului major, la finalul orelor de curs, prevede proiectul Statutului Elevului pus în dezbatere publică de Ministerul Educației, potrivit Edupedu.

La articolul 15 din Statului Elevului se adaugă:

ADVERTISING

“h) să utilizeze telefoanele mobile sau orice alt echipament de comunicații electronice în timpul desfășurării orelor de curs, inclusiv în timpul activităților educaționale care se desfășoară în afara unităților de învățământ, cu excepția utilizării acestora în scop educativ, cu acordul cadrului didactic, în timpul pauzelor, sau în spațiile autorizate explicit de regulamentul intern al unității de învățământ.

Nerespectarea acestor prevederi poate duce la preluarea echipamentului de către personalul unității de învățământ în vederea restituirii lui la finalizarea orelor de curs din ziua respectivă, în mod obligatoriu, către părinți/tutori legali ai beneficiarilor primari minori sau către elevii majori, după caz, conform regulamentului intern al unității de învățământ. Prevederile nu se aplică echipamentelor pe care elevii cu CES sunt autorizați să le folosească”.

ADVERTISING

Totodată, dispare obligația ca în timpul orei telefoanele să fie ținute într-un loc special din clasă, prevedere menționată în prezent în Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ (ROFUIP).

Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ (ROFUIP) stabilește în acest moment că este interzisă utilizarea telefonului mobil în timpul orelor și e prevăzut un spațiu în care se țin telefoanele.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇