Elevi români, campioni mondiali la robotică în SUA (Video)

Elevi români, campioni mondiali la robotică în SUA (Video)

Echipa de robotică AICitizen a Colegiului „Alexandru Ioan Cuza” din Focşani a câştigat campionatul mondial de robotică First Tech Challenge, care s-a desfăşurat în perioada 17 – 20 aprilie, la Houston, în Statele Unite ale Americii, a anunţat coordonatorul echipei, profesorul Tiberiu Oprea.

Echipa focşăneană a ajuns în finală în alianţă cu alte două echipe, The Clueless din San Diego şi California şi Texpand din CapeTown, South Africa, AICitizen fiind echipa Căpitan.

Tot în finală a ajuns şi o altă echipă din România, Ro2D2 din Ploieşti, care a a făcut alianţă cu RoboKings Aurum din Sunshine Coast, Australia şi Hawk - Richmond Hill, Ontario, Canada, ploieştenii fiind, de asemenea, echipa Căpitan a alianţei.

ADVERTISING

Alianţa celor de la AICitizen a câştigat cu scorul de 400 la 374.

La festivitatea de premiere, elevi din mai multe țări au strigat „România!” și au sărbătorit victoria elevilor din Focșani:

Ro-mă-nia, se strigă la Houston, in SUA! Multumim, AICitizens , multumim FIRST Tech Challenge Romania !

Publicată de Colegiul Național "Al. I. Cuza" Focșani pe Sâmbătă, 20 aprilie 2024

Echipa AICitizen este formată din 12 elevi: Irina Curcă, Elisa Elena Baciu, Petru Stoica, Raul Ştefan Buşilă, Marius Bogdan Hanu, Rami Stănilă, Cosmin Daniel Lupu, Călin Matei Sandu, Ştefania Găină, Rareş Costin Constantinescu, Bianca Maria Gorgan şi Tudor Deian Bernovici, coordonaţi de profesorul Tiberiu Oprea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La campionatul mondial de robotică First Tech Challenge din SUA au participat peste 200 dintre cele mai bune echipe de robotică din lume.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇