Agenția Națională a Medicamentului îl contrazice pe Cîțu: Testele de salivă pentru elevi nu trebuie să fie omologate de ANM

Agenția Națională a Medicamentului îl contrazice pe Cîțu: Testele de salivă pentru elevi nu trebuie să fie omologate de ANM

Școlile nu au nici acum teste Covid de salivă, iar la începutul lunii octombrie premierul Florin Cîțu spunea că este vina Agenției Naționale a Medicamentului din România, pentru că întârzie omologarea lor.

”Noi le achiziţionăm, dar în continuare văd că lucrurile sunt tergiversate acolo şi le cer celor de la ANMDMR să lase tergiversările şi prostiile şi să vină mai repede cu decizia”, acuza Cîțu, în 4 octombrie.

Doar că Agenția nu are în sarcină omologarea medicamentelor, aceasta fiind deja făcută de către Comisia Europeană.

ADVERTISING

„Povestea asta cu omologarea nu știu de unde a venit pentru că eu am obosit subliniind că oricine citește Legea 134 și toate actele normative care reglementează activitatea noastră, ANMDMR nu autorizează, avizează, omologhează, certifică sau orice altă activitate echivalentă a dispozitivelor medicale, noi nu facem decât supravegherea pieței.

Dincolo de asta, noi oferim tot suportul tehnic Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate, sunt desemnate de la noi două persoane care să furnizeze tot ce înseamnă informații tehnice, le-am dat lista cu dispozitivele, deci de la noi s-au furnizat toate informațiile și clarificările cerute”, a explicat președintele ANM, Robert Ancuceanu, pentru Edupedu.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Totodată, el a spus că există în jur de 160 de teste aprobate de către Comisia Europeană și se găsesc pe site-ul CE. Mai departe, în ceea ce privește licitația, va câștiga unul dintre furnizorii aprobați de Comisia Europeană.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇