Arafat, detalii despre testele de salivă pentru elevi

Arafat, detalii despre testele de salivă pentru elevi

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că, după ce vor fi primite specificaţiile pentru testele din salivă pentru screening-ul elevilor ONAC va porni licitaţia, pentru a primi în cel mai scurt timp aceste teste.

Arafat a fost întrebat, sâmbătă, când ar putea fi achiziţionate testele din salivă pentru testarea elevilor în şcoli.  

"În momentul în care primim specificaţiile testelor şi ştiu că deja Ministerul Sănătăţii a acţionat la nivelul Agenţiei Naţionale a Medicamentului, ca să ne dea specificaţiile, deci în momentul în care le avem, ONAC va porni licitaţia (...) şi sper să primim în foarte scurt timp primele cantităţi din aceste teste", a declarat şeful DSU.  

ADVERTISING

Până atunci, rămân testele antigen rapide, a explicat el.  

Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a decis în unanimitate, miercuri, adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării în şcoli, prin formularea unei solicitări către Agenţia Naţională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe bază de salivă, cu rol de screening.  

Primul ministru Florin Cîţu afirma că autorităţile urgentează procedurile de achiziţie a testelor care vor fi distribuite pentru testarea elevilor în unităţile de învăţământ, el precizând că elevii care nu se testează vor rămâne acasă şi vor participa la cursuri online.

ADVERTISING

Guvernul a aprobat sâmbătă, prin hotărâre, noile măsuri de gestionare a pandemiei de COVID, stabilind că în localităţile unde rata de incidenţă depăşeşte 6 la mia de locuitori accesul la anumite activităţi este permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇